Českobudějovická vysoká škola ocenila své studenty, kteří se zároveň vrcholově věnují sportu

4. červenec 2022

Na rozpálené střeše nad českobudějovickým náměstím se sešly výjimečné osobnosti. Byl mezi nimi třeba hokejový mistr světa a vítěz Stanley Cupu Roman Turek. Společně s dalším brankářem Vladimírem Hudáčkem předával ocenění hráčům Black Dogs Budweis, univerzitního hokejového klubu Vysoké školy technické a ekonomické České Budějovice.

Rektor školy Vojtěch Stehel vnímá náročnou roli studentů – vrcholových sportovců. „Určitě je to velmi těžké, proto se to snažíme zohlednit a podporovat sportovce. Studium na vysoké školy není čistě jen o studiu, je to o navázání kontaktů, překonávání nejrůznějších překážek, které připraví na život, proto se to po vzoru západních univerzit snažíme maximálně podporovat,“ řekl.

Cenu dostal například i paralympijský plavec z Tokia Jonáš Kešnar. Tomu škola vytváří velmi dobré podmínky. Kvestor Jaromír Vrbka připomněl, že právě pozice tohoto sportovce je ještě složitější než u ostatních studentů.

Individuální studijní plán využívá také jachtařka Michaela Pavlišová, mistryně Evropy. „Za ocenění škole moc děkuji. Díky individuálnímu plánu to jde skloubit, protože si třeba můžu dovolit vyrazit na závody dřív a prozkoumat vody,“ dodala.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související