Český rozhlas denně poslouchá více než jeden milion a šest set tisíc posluchačů

10. únor 2011

Podle aktuálních čísel Radio Projektu za třetí a čtvrté čtvrtletí roku 2010 dosáhl Český rozhlas na více než dvacet procent z celkového podílu poslechovosti. Stanice Českého rozhlasu si tak každý den naladí více než jeden milion a šest set tisíc posluchačů.

Český rozhlas tak za druhé pololetí minulého roku posílil svou pozici na trhu o 1,1 procentního bodu na celkových 20,3 procenta.

Během průměrného dne poslouchalo některou ze stanic Českého rozhlasu přibližně jeden milion a šest set tisíc posluchačů, což je o 65 tisíc více než v minulém měřeném období. V průměrném týdnu pak Český rozhlas oslovil přibližně dva miliony a 566 tisíc posluchačů.

Na tomto výsledku se podle vedoucího oddělení výzkumu a analytiky ČRo Václava Hradeckého podílí hlavně celoplošné stanice, tedy jmenovitě ČRo 1 - Radiožurnál, který si denně polepšil o 37 tisíc posluchačů, ČRo 2 - Praha hlásící denní nárůst o 34 tisíc posluchačů a ČRo 3 - Vltava, kterou poslouchalo o dvanáct tisíc posluchačů denně více než v minulém období. Stanice Vltava navíc vykázala výrazný nárůst týdenní poslechovosti, celkem o 32 tisíc posluchačů.

Z regionálních stanic ČRo je stále nejúspěšnější ČRo Brno se 161 tisíci denních posluchačů, za ním následuje ČRo Plzeň s 97 tisíci posluchači a ČRo České Budějovice s 94 tisíci posluchačů.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace