Český rozhlas Dvojka a regionální stanice Českého rozhlasu připomenou sedmdesátiny Miroslava Donutila

4. únor 2021

Český rozhlas Dvojka a regionální stanice Českého rozhlasu se připojují ke gratulantům herce Miroslava Donutila, který v neděli 7. února oslaví 70. narozeniny. Životní jubileum připomenou stanice posluchačům speciálním víkendovým programem.

V pátek od 13 hodin vyzpovídá Alex Mynářová v pořadu Slavné dvojice na vlnách regionálních stanic Českého rozhlasu Miroslava Donutila se synem Martinem. Ptát se bude třeba na původ jejich příjmení, vztah otce a syna nebo na to, jak se pozná dobrý herec. V sobotu bude Miroslav Donutil excelovat v hlavní roli tragikomedie o samotě, lásce a jednom zachráněném osudu. Rozhlasovou hru s názvem Úsměv samoty nabídnou regionální stanice Českého rozhlasu ve svém vysílání od 20 hodin a nedělní odpoledne bude od 16 hodin patřit speciálnímu vydání pořadu Hvězdné návraty s Miroslavem Donutilem.

Martin a Miroslav Donutilovi

„Miroslav Donutil patří k nejvýznamnějším českým umělcům. Český rozhlas připravil u příležitosti jeho 70. narozenin speciální vysílání, ve kterém se posluchači mohou těšit na známější i méně známé ukázky z jeho bohaté televizní i rozhlasové tvorby a zároveň s ním u rozhlasových přijímačů jeho životní jubileum oslavit,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Český rozhlas Dvojka připomene posluchačům Miroslava Donutila ve Hře na neděli - Federico Fellini: Mimořádný program č. 7, ve které se Miroslav Donutil představí v roli tyranského a tvorbou zcela posedlého režiséra, připraveného splnit každé přání svých posluchačů. O týden později, v sobotu 13. února, pak bude Miroslav Donutil hlavním hostem v pořadu Tobogan.

Nedávný rozhovor s oblíbeným hercem, moderátorem a bavičem, který vznikl také u příležitosti blížícího se jubilea, si mohou posluchači připomenout v pořadu Host Lucie Výborné prostřednictvím audioportálu nebo aplikace mujRozhlas.

Spustit audio