Český rozhlas hostí v Praze setkání Rozhlasového výboru Evropské vysílací unie

24. leden 2018

Generální ředitelé a zástupci vedení veřejnoprávních rozhlasů napříč Evropou budou hovořit například o problematice digitalizace jako jedné ze společných priorit a o roli médií veřejné služby v rámci Evropy.

Společné jednání se zaměří na široké spektrum témat, jakými jsou rozhlasové inovace, programová a hudební výměna, dostupnost rozhlasového vysílání či digitalizace. Diskutován bude i vývoj stávajících projektů, které byly představeny na květnovém zasedání Rozhlasového shromáždění v Plzni.

„Zasedání EBU Radio Committee je jedinečnou příležitostí, jak s kolegy ze zahraničí detailně diskutovat o problémech a výzvách médií veřejné služby, které jsou v rámci zemí Evropy velice podobné“, uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Se svými 14 členy je Rozhlasový výbor EBU hlavním statutárním orgánem pro evropské veřejnoprávní rozhlasy. Rozhoduje o strategických prioritách pro rozhlasové vysílání v Evropě a definujespolečná stanoviska veřejnoprávních rádií v oblasti legislativy, autorsko-právních otázek v hudební oblasti či digitalizace a podporuje rozvoj rozhlasového vysílání v členských zemích EBU.

autor: bbu
Spustit audio