Český rozhlas Olomouc uspořádal dvě mimořádné Obecní veselice v rámci svých oslav

Český rozhlas Olomouc v letošním roce slaví výročí 70 let od založení a 25 let od obnovení samostatného vysílání. V rámci oslav uspořádal dvě speciální Obecní veselice.

První se uskutečnila v sobotu 13. července v Horní Moštěnici ve spolupráci se spolkem Medvíďata. Na veselici si zahrály skupiny NOACO, Freďáci a Atom-Rock. Vystoupila Medvíďata, ale také místní Klub pro starší a pokročilé a zazpíval Miroslav Kučera. Celou akci moderovala Zora Ježková.

Druhá veselice proběhla v sobotu 20. července ve Vidnavě, tentokrát ve spolupráci s městem Vidnava. Na této veselici vystoupily skupiny Freďáci, Wilsne! s naším redaktorem Mirkem Kobzou a Atom-Rock. Představili se i mladí hasiči s Vidnavy se dvěma tanečními vystoupeními. Odpolednem provázela Dita Vojnarová.

V letošním roce se v rámci oslav výročí uskuteční řada dalších akcí. Obecní veselice ještě proběhnou:

3. 8. Cholina
vystoupí skupiny Domino, NOACO a Fantajm, moderovat bude Dita Vojnarová

10. 8. Určice
zahrají skupiny Fantajm, Domino a A.M.Úlet, moderátorkou bude Zora Ježková

24. 8. Dubicko
zahrají skupiny Domino, Tak co? a Atom-Rock, v roli moderátora se představí Mirek Kobza

31. 8. Křenovice
poslechnete si kapely Domino, Tak určitě! a Atom-Rock, odpolednem bude provázet Jiří Matějů.

Další akce připravujeme na září a říjen.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.