Český rozhlas Olomouc vás zve na Den otevřených dveří

23. říjen 2018

V neděli 28. října mezi 9. a 17. hodinou můžete navštívit Český rozhlas Olomouc a prohlédnout si studio, ze kterého pro vás vysíláme každý den už od páté hodiny ranní.

První prohlídka studia začíná v 9:00, poslední v 17:00. Prohlídky začínají každou čtvrthodinu. Průvodce vám budou dělat moderátoři a redaktoři Českého rozhlasu Olomouc. Setkat se můžete se Zorou Ježkovou, Janou Zemkovou, Ditou Vojnarovou, Petrou Ševců, Jiřím Matějů, Miroslavem Kobzou a Alešem Spurným.

Pro návštěvníky jsme připravili i několik překvapení. Ti odvážnější se mohou zapojit do živého vysílání – mezi 12. a 13. hodinou poslat svým přátelům písničku na přání nebo po 14. hodině si vyzkoušet pravidelný vědomostní kvíz Hřebíky.

Ve Velkém studiu bude stanoviště pro dočasné tetování, tzv. airbrush. Na dalším stanovišti bude fotobudka, kde se návštěvníci mohou vyfotit s různými předměty nebo i moderátory či redaktory. A s sebou si odnesou fotku, která jim bude připomínat návštěvu Českého rozhlasu Olomouc.

Návštěvníci si také mohou zakoupit CD Mezinárodní varhanní festival Olomouc 50, které vydala Moravská filharmonie Olomouc. Jednotlivé skladby nahrál Český rozhlas Olomouc v chrámu svatého Mořice v Olomouci.

Ve stejném termínu spouštíme nové rozšíření projektu Ostrov Olomouc na adrese www.ostrovolomouc.cz. Přibydou texty, fotografie a další materiály k roku 1918 a období První republiky. Součástí bude také seriál Podobenka z doby vzniku samostatného Československa, který pro Český rozhlas Olomouc napsala Markéta Kočí-Machačíková.

Spustit audio