Český rozhlas opět zařazuje vzdělávací vysílání pro děti, nabídne ho digitální Rádio Junior

22. říjen 2020

Rádio Junior, stanice Českého rozhlasu pro dětské posluchače, opět zařadilo do svého programu speciální hodinový blok pro žáky 1. stupně základních škol. Pořad s názvem „Skoro školní vysílání z pokojíčku Vendy, Fráni“ navazuje na stejnojmennou vzdělávací sérii, která děti provedla jarní vlnou uzavírek škol. I tentokrát nabídne výběr z učiva českého jazyka, dějepisu či prvouky. Nově bude jeho součástí také výuka angličtiny.

Speciální vzdělávací blok vysílá Rádio Junior každý všední den od 10:00. Malým posluchačům přiblíží například vyjmenovaná slova nebo jednotlivé slovní druhy. Kouzelná kniha Káji Kučery nabízí zajímavosti z učiva prvouky, přírodovědy či vlastivědy a nově zařazený seriál Děsdějepis představuje humornou formou nejdůležitější události z historie. Po podzimních prázdninách se vysílání rozšíří také o výuku angličtiny, kterou posluchače provede rodilá mluvčí.

„Školní vysílání Rádia Junior s jeho průvodci Vendou a Fráňou má hravou a zábavnou formou nejen pomoci rodičům, dětem a jejich pedagogům v domácím vzdělávání, ale také svým malým posluchačům poslat jasný vzkaz, že nejsou na současnou situaci sami. Že jsme stále ve spojení,“ uvedl šéfredaktor Rádia Junior Tomáš Vacek. 

Více informací o vysílání naleznete na radiojunior.cz. Odvysílané díly pořadu budou k dispozici také na audioportále mujRozhlas.cz. Stanice je k dispozici v multiplexu ČRo DAB+, který svým signálem pokrývá 95 % populace, na satelitu Astra 3B, v kabelových sítích i na internetu.

Spustit audio

Související