Český rozhlas proměnil v Novinářské ceně 2018 tři nominace

3. květen 2019

Český rozhlas proměnil v Novinářské ceně 2018 tři nominace. Stupně vítězů patří zástupcům Českého rozhlasu v kategoriích psané žurnalistiky „Nejlepší analyticko-investigativní příspěvek“, dále v sekci audiovizuální žurnalistiky „Nejlepší rozhovor, beseda, diskuse“ a také v kategorii online žurnalistiky.

Kristýna Novotná ze zpravodajského serveru iRozhlas.cz získala v kategorii psané žurnalistiky „Nejlepší analyticko-investigativní příspěvek“ první místo za sérii textů k dotacím pro malé firmy, které čerpaly i ty velké. Marie Bastlová, která moderuje pořad Dvacet minut Radiožurnálu, zabodovala v sekci audiovizuální žurnalistiky „Nejlepší rozhovor, beseda, diskuse“ a v pořadí třetí první příčka míří do oddělení Kreativní HUB Českého rozhlasu za mobilní aplikaci Návrat 68, kterou vytvořila ve spolupráci se studiem Brainz VR.

Kristýna Novotná, redaktorka zpravodajského serveru iROZHLAS.

„Těší mě, že třetina ocenění v Novinářské ceně 2018 putuje do Českého rozhlasu a reflektuje tak jeho poslání média veřejné služby,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Marie Bastlová

„Udělené ceny jasně ukazují tři věci. Že v Českém rozhlase dokážeme dělat kritickou žurnalistiku. Že vedle tradičního vysílání se vyplatila energie vložená do zpravodajského serveru iROZHLAS.cz. A že tu máme kreativní kolegyně a kolegy s progresivními nápady a myšlením. To vše pod střechou moderního média veřejné služby,“ dodal ředitel Zpravodajství Českého rozhlasu Jan Pokorný.

V každé soutěžní kategorii nominovala nezávislá porota tři autorky či autory s nejlepšími přihlášenými pracemi. Rady soutěží každého státu vybíraly příspěvky, které měly za poslední rok největší společenský dopad, nebo zásadně přispěly k posílení práv občanů.

Spustit audio