Český rozhlas Sever vysílá nově také v  DAB+

7. únor 2020

Český rozhlas provedl ve  středu 15. ledna změny v digitálním vysílání, které znamenají úpravu a optimalizaci obsahu multiplexu ČRo DAB+. Ten už může přijímat více než 80 % populace České republiky. Jde o rozdělení sítě na dva bloky pro Čechy a Moravu (kmitočtové bloky 12C a 12D). S tím souvisí i zařazení vysílání Českého rozhlasu Sever do tohoto multiplexu.

„Digitální vysílání DAB+ je jednou z priorit Českého rozhlasu, a tak je po zlepšení pokrytí z minulého roku dalším logickým krokem rozšíření programové nabídky a zařazení dalších regionálních stanic,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral. 

Celoplošné stanice Český rozhlas Radiožurnál, Český rozhlas Dvojka, Český rozhlas Vltava a Český rozhlas Plus a stanice Radio Wave, Rádio Junior, Český rozhlas D-dur, Český rozhlas Jazz, Rádio DAB Praha a Rádio Retro jsou zařazené v obou blocích. Stanice je možné digitálně poslouchat po celém území Česka. 

Český rozhlas Sever je zařazený v bloku 6D pro území Čech.

Pokrytí České republiky signálem digitálního rozhlasu T-DAB

Signál všech stanic je šířen s využitím standardu DAB+ s nejmodernějším kódováním HE-AAC a zvýšeným zabezpečením FEC 2A včetně doprovodných multimediálních dat, textů a grafiky.

Vzhledem k naplnění celkové kapacity multiplexu „ČRo DAB+“  i nadále pokračuje spolupráce s provozovatelem TELEKO.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka