Český rozhlas v on-line poslechu neustále posiluje, čísla za leden jsou rekordní

19. únor 2020

V lednu 2020 je na křivce viditelný výrazný nárůst přehrání pořadů dostupných on-line. Narostl nejen poslech na platformách Českého rozhlasu, ale také prostřednictvím třetích stran – Apple Podcasts, Spotify.

Poslech pořadů Českého rozhlasu v on-line prostředí nezpochybnitelně roste. Od ledna 2018 do současnosti se více než zdvojnásobil. Za první měsíc letošního roku dosáhl na hodnotu více než 2,4 milionu spuštění. Vyplývá to z interních statistik veřejnoprávního média. Výrazně dominuje zejména poslech v rámci služeb, které má pod kontrolou přímo Český rozhlas – více než 1,7 milionu spuštění.

Made with Flourish

V lednu 2020 je na křivce viditelný výrazný nárůst přehrání pořadů dostupných on-line. Narost nejen poslech na platformách Českého rozhlasu, ale také prostřednictvím třetích stran – Apple Podcasts, Spotify. Veřejnoprávní rozhlas spustil na konci loňského roku portál mujRozhlas, který bude postupně integrovat na jedno místo veškerý audio obsah. Služba se do budoucna může rozšířit mj. i do HbbTV.

Klasické distribuční cesty pochopitelně Český rozhlas nezavrhuje, ale nablízku chce být posluchačům všude tam, kde jeho pořady budou vyhledávat. Důkazem tohoto tvrzení je fakt, že v letošním roce bude rozšířeno pokrytí signálem multiplexu ČRo DAB+ ze stávajících osmdesáti na pětadevadesát procent populace. Český rozhlas připravuje také speciální digitální projekty, mj. spuštění stanice Radiožurnál Sport.

autor: lukpo
Spustit audio

Související