Český rozhlas Vltava vás zve na prohlídku zrekonstruovaného studia!

12. květen 2022

Už v sobotu 14. května se Český rozhlas Vltava zapojí do oslav 99. výročí vysílání Českého rozhlasu. Po dvouleté odmlce způsobené pandemií koronaviru opět proběhnou komentované prohlídky v sídle Českého rozhlasu na Vinohradech, v rámci které můžete nahlédnout do multimediálního studia Vltavy. Přijďte nahlédnout do zákulisí nejnovějšího a nejmodernějšího rozhlasového studia.

Kompletní rekonstrukce vysílacího studia stanice Český rozhlas Vltava proběhla na konci loňského roku. Autorkou interiérové proměny studia je oceňovaná architektka Marcela Steinbachová z ateliéru Skupina. Průvodcem prohlídky studia bude Antonín Pfeifer, vedoucí redakce kulturní publicistiky.

U vstupu do studia bude k prohlédnutí realizace živých koncertů ve studiu, které nedávno proběhly v rámci série nazvané Sedmé nebe live. Studio navštívili hudební hosté Lenka Dusilová, Jaromír Švejdík, Dušan Neuwerth a Kateřina Götlichová. Pro návštěvníky budou k dispozici i propagační materiály Vltavy.

Další program bude probíhat v rozhlasovém nahrávacím studiu S2 v budově Vinohradská. Na daleké dobrodružné cesty návštěvníky zavede Dan Bárta v podcastu Nevinnosti světa. Kromě toho se můžete těšit na hudební program SOČR a ČRo Jazz.

Komentované prohlídky v budovách Českého rozhlasu proběhnou od 9:00. 

REZERVACE ČASOVÝCH VSTUPENEK

Časové vstupenky na komentované prohlídky je možné rezervovat na telefonním čísle 22 155 1313 (v pracovní dny 8.30 - 16.00), nebo na e-mailu info@rozhlas.cz. Pro návštěvníky bez rezervací budou vyhrazeny prohlídky každou celou hodinu od 9:00 do 16:00 hodin.

Program ve Studiu 2

  • 10:00 Poslech podcastu Nevinnosti světa I. Dana Bárty
  • 11:00 Hudební matiné SOČR : Trio Českého rozhlasu – Lukáš Pavlíček, Lukáš Dittrich a Libor Soukal
  • 12:00 Poslech podcastu Nevinnosti světa II. Dana Bárty
  • 15:00 ČRo Jazz: Jazzové duo Brunner a Šindler

Podrobnosti o Dni otevřených dveří Českého rozhlasu zde.

autoři: Marika Mazáková , ČRo Vltava
Spustit audio

Související