Český rozhlas vyhlašuje 22. ročník rozhlasové soutěže Concerto Bohemia 2013 – přihlášky ke stažení zde

27. listopad 2012

Český rozhlas a Česká televize vyhlašují 22. ročník soutěže mladých souborů a orchestrů Concerto Bohemia 2013.

V tomto ročníku je opět možné soutěžit v kategoriích:
A) žákovské (do 16 let)
B) studentské (do 25 let)
C) Soubory a orchestry konzervatoří a hudebních gymnázií

Podmínky soutěže:
1. Soutěže se mohou zúčastnit soubory a orchestry České republiky různého nástrojového obsazení, jejichž jednotliví členové v roce soutěže nepřekročí 16 nebo 25 let; věk dirigenta není omezen. Do kategorie konzervatoří budou zařazeny i ansámbly s více než 25% účastí studentů konzervatoří. Počet členů vyplývá ze zaměření orchestru, soubory však musí mít nejméně šest členů.

2. Termín podání přihlášky – do 31. ledna 2013.

V přihlášce uveďte:
a) kategorii, ve které chcete soutěžit
b) seznam členů orchestru s daty narození a nástrojové obsazení
c) jméno dirigenta
d) adresu a telefon dirigenta nebo zástupce orchestru
e) zvolený soutěžní repertoár v délce 15 – 25 min. pro konzervatoře a 10 – 20 min. pro ostatní soubory a orchestry (doporučujeme výběr repertoáru z různých stylových období včetně soudobé hudby)

3. Soutěž se koná ve dvou kolech. Kandidáti se prvního kola soutěže zúčastní prostřednictvím demonstračního snímku, který zašlou na kontaktní adresu společně s přihláškou, nejpozději však do 15 .2. 2013.
Odborná porota vybere anonymním poslechem zaslaných snímků – bez ohledu na zvukovou kvalitu nahrávky – soubory, jejichž soutěžní repertoár profesionálně v druhém kole natočí Český rozhlas na svoje náklady. Při nahrávání celého soutěžního snímku jsou povoleny maximálně tři technické úpravy (tzv.střihy). Za účast v soutěži nemají účinkující nárok na honorář.

4. Natáčení soutěžních studiových nahrávek se uskuteční v dubnu a květnu 2013. Snímky z druhého kola soutěže ohodnotí porota při anonymním poslechu v měsíci červnu.

5. Odměnou pro vítěze jednotlivých kategorií bude vystoupení na Koncertu vítězů soutěže Concerto Bohemia v listopadu 2013 ve Velkém sále paláce Žofín. Koncert v přímém přenosu odvysílá Český rozhlas 3 – Vltava, Česká televize pořídí záznam koncertu.

Přihlášky do soutěže zasílejte na adresu:

Mgr. Helena Eliášová
Český rozhlas – Centrum uměleckých těles, soutěží a přehlídek
Concerto Bohemia
Vinohradská 12
120 99 Praha 2
Helena.eliasova@rozhlas.cz
tel: 221 551 411

Spustit audio
autor: Centrum uměleckých těles, soutěží a přehlídek