Český rozhlas vyhlašuje anketu Neviditelný herec století

6. březen 2023

Dnešním dnem odstartovala posluchačská anketa Neviditelný herec století, která oceňuje nejpopulárnější herecké výkony na vlnách Českého rozhlasu. Odborná porota nominovala deset herců a deset hereček, pro které mohou posluchači hlasovat až do 31. března 2023. Přímý přenos slavnostního vyhlášení nejlepších hlasů z Národního divadla odvysílají ve středu 12. dubna stanice Českého rozhlasu Radiožurnál, Dvojka a Vltava.

Stoletou tradici literárně dramatické rozhlasové tvorby připomene výjimečná anketa Neviditelný herec století. Posluchači mají jedinečnou možnost zapojit se do hlasování o nejpopulárnějšího rozhlasového herce nebo herečku za celých 100 let Českého rozhlasu. I letos mohou vybírat z dvaceti výjimečných osobností nominovaných odbornou porotou. Slavnostní vyhlášení ankety se uskuteční ve středu 12. dubna na Nové scéně Národního divadla,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Mezi nominovanými herečkami jsou Jaroslava Adamová, Vilma Cibulková, Helena Dvořáková, Tatiana Dyková Vilhelmová, Věra Galatíková, Daniela Kolářová, Hana Maciuchová, Dana Medřická, Taťjana Medvecká a Pavla Tomicová. Posluchači mohou také hlasovat pro nominované herce, kterými jsou Jiří Adamíra, Eduard Cupák, Karel Höger, Rudolf Hrušínský, Oldřich Kaiser, David Novotný, Viktor Preiss, Josef Somr, Ivan Trojan a Václav Voska.

Čtěte také

S jejich rozhlasovými výkony se mohou hlasující seznámit prostřednictvím zvukových medailonků na webu www.neviditelnyherec.cz nebo také ve vysílání stanic Český rozhlas Dvojka a Český rozhlas Vltava. 

V anketě Neviditelný herec vybírají posluchači tři nejoblíbenější rozhlasové herečky a herce už více než dvě desítky let. Při příležitosti rozhlasové stovky se nabízí výzva v podobě velkého hlasování posluchačů o neviditelného herce a herečku celého století za jejich role v rozhlasových hrách, četbě na pokračování nebo účinkování v dalších pořadech.

Každého hlasujícího Český rozhlas odmění nahrávkou humoristického románu Karla Poláčka Bylo nás pět v mistrovském podání Františka Filipovského. Posluchači mohou také soutěžit o pět DAB+ rádií. V pořadí každý tisící hlasující z prvních pěti tisíc hlasujících získá digitální rádio. 

Přímý přenos slavnostního vyhlášení nejlepších hlasů z Národního divadla odvysílají ve středu 12. dubna 2023 od 20.00 hod. stanice ČRo Radiožurnál, ČRo Dvojka a ČRo Vltava.

Posluchači mohou hlasovat o nejlepšího Neviditelného herce či herečku století na webu www.neviditelnyherec.cz.

Spustit audio