Český rozhlas Zlín zahájil vlastní vysílání

1. listopad 2017

Český rozhlas rozšiřuje své regionální vysílání ve Zlínském kraji, které dnes v 11 hodin dopoledne slavnostně zahájil generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral. Nová stanice Český rozhlas Zlín nabídne posluchačům vedle každodenního zpravodajství a publicistiky z kraje i pořady vlastní tvorby.

Nové frekvence, nejnovější zprávy z regionu a vlastní tvorbu nabídne od 1. listopadu 2017 posluchačům stanice Český rozhlas Zlín. „Důraz na aktuální dění, kvalitu a především dostupnost regionálního vysílání pro posluchače konkrétního kraje patří dlouhodobě k prioritám Českého rozhlasu. Nové regionální stanici Český rozhlas Zlín bych rád popřál pohotové reportéry, příjemné moderátory a pestrý program, který potěší všechny posluchače napříč tímto krásným krajem,“ řekl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.


Program Českého rozhlasu Zlín každé všední ráno odstartuje pořad Dobré ráno, Moravo s Petrem Uhříkem, odpolední blok bude patřit Rendez-vous, kterým posluchače provede moderátor a herec Pavel Vacek, a pátá hodina odpoledne nabídne zpravodajsko-publicistický souhrn Den ve Zlínském kraji. „Věříme, že Český rozhlas Zlín svým pestrým programem osloví celou řadu nových posluchačů z tohoto kraje a stane se rádiem, které žije se svými posluchači,“ uvedl ředitel Regionálního vysílání Jan Menger.

Zpravodajské formáty a rozhovory se zajímavými hosty doplní hudební výběr toho nejlepšího z české a slovenské tvorby. „Doufáme, že si posluchači zamilují Český rozhlas Zlín tak, jako milovali Český rozhlas Brno, který až do včerejšího dne zajišťoval vysílání právě i pro Zlínský kraj. Repertoár nové stanice nabídne i oblíbené pořady a magazíny, mezi které patří například Apetýt, Srdcovky Zdeňka Junáka, Morava krásná zem, Na Moravskou notu nebo Blahopřání s písničkou, které budou nedílnou součástí vysílání Českého rozhlasu Zlín,“ dodal ředitel Českého rozhlasu Brno a Zlín Jaromír Ostrý.

Slavnostního zahájení vysílání nové stanice Český rozhlas Zlín se vedle generálního ředitele Českého rozhlasu René Zavorala zúčastnil hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek, primátor města Zlína Miroslav Adámek a Jiří Pavlica, který vystoupil s písní složenou právě pro tuto příležitost.


Český rozhlas Zlín naladí posluchači ve Zlíně na frekvenci 97.5 FM, v Uherském Hradišti na 99.1 FM, v Uherském Brodě na 107.3 FM a ve Vsetíně na 89.5 FM. Více informací na www.zlin.rozhlas.cz.

Spustit audio