Český rozhlas zvýšil svůj podíl na trhu

6. únor 2019

Podle aktuálních výsledků hlavního výzkumu poslechovosti rádií v České republice Radioprojekt za třetí a čtvrté čtvrtletí 2018 se podíl Českého rozhlasu na rozhlasovém trhu ve srovnání s údaji za předchozí období zvýšil o 0,8 procentního bodu a aktuálně činí 21,8 %. Český rozhlas Radiožurnál se vrátil na 2. místo podle denní i týdenní poslechovosti a podílu na trhu.

Ve třetím a čtvrtém čtvrtletí 2018 stoupl počet denních a týdenních posluchačů u dalších celoplošných stanic Českého rozhlasu: ČRo Plus, ČRo Dvojka, ČRo Vltava. ČRo Plus posiluje své publikum dlouhodobě. Aktuálně stoupl počet posluchačů stanice mluveného slova na 92 tisíc v průměrném dni a 144 tisíc v průměrném týdnu.

Posílily také digitální stanice Českého rozhlasu, především Radio Wave. „Velice mě těší aktuální výsledky Českého rozhlasu. Údaje o poslechovosti stanice Český rozhlas Plus překonávají prognózy, které jsme měli v době vzniku této stanice a svědčí o zájmu české veřejnosti o hlubší zpravodajství a publicistiku,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Spustit audio