Cesta ke štěstí Emmy a Barbory Srncových v Galerii Vinohradská 12

4. srpen 2020

Výstavu obrazů Emmy a Barbory Srncových s názvem Cesta ke štěstí najdete od 6. srpna v Galerii Vinohradská 12. Až do konce září můžete každý čtvrtek od 12 do 18 hodin vstoupit do světa fantazie, proletět se nad Kampou, obdivovat jaro na Karlově mostě i motivy z Čertovky. Vstupte s námi do oázy barev, klidu a úsměvů.

Výstava v historické budově Českého rozhlasu nabídne unikátní pohled na uměleckou tvorbu dvou žen Srncových – výtvarnice Emmy Srncové a její dcery, herečky a malířky Barbory Srncové. Přestože je Emma Srncová autorkou převážně olejových obrazů, na výstavě budou k vidění pouze litografické listy. „Je to stará technika, hodně pracná, pro mne víc než malování obrazů. Vlastně nahrazuje obrazy, které nechci moc prodávat. Navíc vzhledem k tomu, že tisknu devadesát devět autorských tisků, mohu, doufám, potěšit víc svých fanoušků, protože jsou cenově dostupné,“ vysvětluje výtvarnice, co ji k technice přivedlo.

Výstavu doplní také promítání dvou krátkých filmů. V animovaném snímku s názvem Každá Emma má lásku uvidíte nejenom oživlé olejové obrazy Emmy Srncové, ale také Barboru Srncovou jako herečku. Celý proces vzniku litografie vám pak představí dokument z návštěvy litografické dílny.

Slavnostní vernisáž výstavy za účasti autorek se bude konat ve čtvrtek 6. srpna od 17 hodin. Výstavu Cesta ke štěstí můžete navštívit také každý čtvrtek od 12 do 18 hodin až do konce září 2020.

Více informací naleznete na www.rozhlas.cz/galerie.

Spustit audio