Čeští atleti dnes zahájí sezonu mítinkem Spolu na startu. Závodit se bude také v Plzni

Projektem Českého atletického svazu Spolu na startu bude dnes definitivně odstartována venkovní sezóna královny sportu. Zapojeno je do něj 173 oddílů napříč celou republikou. Nejkvalitnější obsazení v podobě české atletické špičky budou mítinky v Kladně, Kolíně a Plzni.

V areálu Škody Plzeň na Skvrňanech se začne závodit ve 13 hodin. První disciplínou bude ženská výška s halovou mistryní republiky Klárou Krejčiříkovou nebo domácí Denisou Majerovou. Na třístovce překážek se představí zlatá z loňské čtvrtky Tereza Jonášová ze Škody.

„Myslím, že už jsme se všichni těšili, až konečně nějaký závod bude. Že je to navíc na našem domácím stadionu, tak o to lépe. S formou jsme zatím v přípravné fázi, tak uvidíme, jak se to povede zrovna v pondělí. Myslím, že jsme na dobré cestě vše připravit k následujícímu Mistrovství České republiky, které bude také v Plzni. Já jsem raději, že se běží 300 metrů, protože je to oproti 400 metrům takové živější. Je zde sice delší náběh, ale počet kroků je stejný, takže si myslím, že by to mohlo být dobré,“ řekla Tereza Jonášová.

V dalších atletických disciplínách se představí například tyčkař Jan Kudlička, čtvrtkař Vít Müller nebo překážkář Michal Brož. Mezi diskaři se utkají plzeňská dvojčata Michal a Jakub Forejtovi, mistr České republiky Marek Bárta a veterán Igor Gondor. Mužský disk bude poslední disciplínou, začne v 17:30 hodin.

autoři: Vladislav Janouškovec , jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio