Čeští para hokejisté utrpěli tvrdou porážku. S Kanadou prohráli 0:10

23. červen 2021 07:20

Česká para hokejová reprezentace na mistrovství světa v Ostravě stále čeká na vítězství. Tentokrát podlehla Kanadě 0:10. Češi skončili ve skupině A na posledním místě, a ve čtvrtfinále se tak utkají s ruským paralympijským výběrem, který vyhrál slabší skupinu B.

Čeští para hokejisté neměli proti silné Kanadě moc šancí. Na branku vystřelili za celý zápas čtyřikrát. To Kanaďané desetigólovou smrští potvrdili první místo ve skupině.

„Podle výsledku na to moc říct nejde. Ale kdo zná para hokej, ví, že Kanada a Američané jsou favority turnaje. Snažili jsme se dělat, co jsme měli, ale oni mají takovou kvalitu, že když vám tam propadne jeden hráč, tak už tu rozjetou mašinu nezastavíte,“ říká český útočník Miroslav Novotný.

Kvalita soupeře byla znát. Podle zkušeného domácího reprezentanta Zdeňka Hábla je Kanada hlavním adeptem na zisk zlata. „Kanaďané byli rychlí a obratní, pěkně si nás postahovali a pak najížděli do prázdné brány. Podle mne by ty zlaté mohli vyhrát,“ míní Hábl.

Český tým po porážkách s Jižní Koreou, Spojenými Státy a Kanadou stále čeká nejen na výhru ale také na první vstřelený gól. Nepříznivou statistiku budou chtít svěřenci trenéra Břízy změnit při středečním čtvrtfinálovém duelu s ruskými para hokejisty. V Ostravar Aréně se hraje od 14:15.

Spustit audio

Související