Charita mi pomáhá dívat se na lidi jinýma očima, říká nositelka ceny Křesadlo Aneta Zavadilová

Získala ji v kategorii sociální služby. Už od svých čtyř let spolupracuje s Charitou Litovel. Během kovidové pandemie, kdy bylo město uzavřeno, organizovala a koordinovala zásobování mnoha lidí. „Šlo hlavně o jídlo a léky pro seniory,“ upřesňuje Aneta Zavadilová.

Pomoc druhým je pro ni naprosto samozřejmá. Následuje svou maminku, která je ředitelkou litovelské charity. Už od čtyř let se účastní Tříkrálové sbírky, pomáhá organizovat lampičkové průvody a potravinové sbírky. Aktuálně se zapojuje do pomoci ukrajinským dětem a studentům.

„Neodsuzovat lidi na první pohled, ale snažit se jim porozumět, dát jim šanci, je strašně důležité.“ 
Aneta Zavadilová

„Neodsuzovat lidi na první pohled, ale naopak se jim snažit porozumět, dát jim šanci, je strašně důležité,“ říká studentka Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Aneta Zavadilová, která si vybrala obor Učitelství pro první stupeň základních škol a speciální pedagogika se zaměřením na logopedii a etopedii.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: voj
Spustit audio

Související