Charitní humanitární sklad v Plzni děkuje veřejnosti za dary. Potraviny a hygienické potřeby jsou i nadále třeba

23. březen 2022 17:55, aktualizováno

Už tři tisíce ukrajinských rodin přišlo pro potravinovou a materiální pomoc do humanitárního skladu v Plzni. Celkem už běžencům personál skladu vydal 21 tun humanitární pomoci, především potravin a hygienických potřeb.

Pro pomoc do humanitárního skladu v Cukrovarské ulici chodí nejčastěji ukrajinské matky s dětmi. „Neustále pokračuje naše sbírka humanitární pomoci. Jsme ve stavu, kdy vydáváme pomoc asi 300 rodinám denně, takže i ty objemy, které potřebujeme vydat, jsou veliké. Velmi děkujeme nejen veřejnosti, ale i obcím a dalším organizacím za zásobení našeho skladu. Rozhodně bychom to z vlastních sil nezvládli,“ řekl mluvčí Diecézní charity Plzeň, která sklad provozuje, Petr Šimek.

Vzhledem k objemu každodenního výdeje odhadují pracovníci diecézní charity, že humanitární pomoc stačí vždy jen na několik dnů dopředu. Podle webových stránek Diecézní charity Plzeň se zároveň téměř každý den stává, že některá z důležitých komodit dochází. Proto dál žádá veřejnost o pomoc.

Aktuálně jsou nejvíce potřeba trvanlivé potraviny, hygienické potřeby, potřeby pro domácnost nebo věci pro děti jako jsou kočárky, postýlky, pastelky a omalovánky. Z kapacitních důvodů diecézní charita do odvolání nepřijímá dary oblečení. Sklad je šatstvem zásoben dostatečně.

Humanitární sklad je otevřený každý den

Trvanlivé potraviny nebo hygienické potřeby je možné do skladu v Cukrovarské ulici 16 v Plzni přinášet každý všední den od 9 do 16 hodin. V sobotu a v neděli od 9 do 12 hodin. Ve stejném čase sklad humanitární pomoc i vydává.

Běžence z Ukrajiny je možné podpořit také zasláním peněz na transparentní účet Diecézní charity Plzeň. Za peníze pak charita nakupuje potřebný materiál.

autoři: Lukáš Milota , jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Související