Chodíte pozdě z práce a nestíháte nakoupit? V Berouně teď můžete využívat nonstop otevřenou automatickou prodejnu

31. leden 2023 12:00

Nonstop a bez obsluhy můžete od pondělí nakupovat v Berouně. Řetězec COOP totiž otevřel v ulici Drašarova automatickou prodejnu. Nakoupíte v ní hlavně potraviny a najdete tu i dětský koutek. U otevření prodejny byl náš reportér Tomáš Maleček.

Prodejna vypadá jako klasická, ale její dveře můžete otevřít také prostřednictvím aplikace.

Automatická prodejna v Berouně

"Je to úplně klasická prodejna. My se snažíme předělávat klasické prodejny na automatické, respektive hybridní, protože chceme zachovat obslužnost s personálem a zároveň rozšířit otevírací dobu," přibližuje ředitel obchodní sítě a marketingu řetězců COOP Lukáš Němčík.

Od rána do pozdního odpoledne prodejna funguje klasicky. V 17 hodin odejde personál a prodejna se přepne do automatického režimu. Aby se do ní zákazník dostal, musí si přes QR kód, který najde u dveří, stáhnout aplikaci.

"Zaregistruje se zde, spáruje si aplikaci pomocí svých přihlašovacích údajů do elektronického bankovnictví a vygeneruje QR kód. Ten přiloží ke čtečce, kterou jsme viděli zvenku prodejny a poté se pohybuje jako běžný zákazník," popisuje Němčík přístup do prodejny.

Berounská automatická prodejna je v pořadí pátá v Česku a zároveň první ve středních Čechách. Oproti čtyřem předchozím je vybavena třeba elektronickými cenovkami, ale funguje v ní i umělá inteligence. Díky ní systém zjistí, když zákazník za nákup nezplatí nebo při placení nějakou položku z nákupu schová. Pokud by se tak stalo, neotevřou se mu dveře z prodejny ven.

V reportáži Tomáše Malečka také uslyšíte, jak si sám nákup v automatické prodejně vyzkoušel.

autoři: Tomáš Maleček , JMys
Spustit audio