Choreografka a tanečnice Anet Antošová: Spolupracovat s Jiřím Kornem je radost, jsme na stejné vlně

14. leden 2023

Tanec je její život a věnuje se mu naplno, ať už jako profesionální tanečnice, lektorka nebo choreografka nejrůznějších projektů, od muzikálů přes film až po koncertní turné. Jedno takové má zrovna před sebou. Spolu s Jiřím Kornem bude od února objíždět republiku s velkolepou show. 

A rozhodně to není jejich první spolupráce. „Vzniklo to postupně. Odbouchlo se to tím jeho velkým koncertem v O2 areně, kam jsem byla přizvána pouze jako spoluchoreografka a následně mi to zůstalo celé na bedrech,“ vzpomíná se smíchem Anet Antošová.

Jiří Korn mi jako choreografce dává absolutní svobodu, ale na nápadech se shodneme, jsme na stejné vlně.

Je pravda, že ho mám hodně nakoukaného, takže vím, co se mu líbí,“ dodává.

Anet Antošová a Lenka Vahalová

Na Jiřím Kornovi také oceňuje, že si svých spolupracovníků váží a respektuje je. „Zažila jsem situaci, kdy se na jedné velké akci rozhodl, že nám všem rozdělí svůj honorář. Protože to, co předvádíme, je neskutečný. Takže k našemu honoráři nám ještě rozdělil jeho honorář. A takových umělců moc není.“

K tanci patří i úrazy

Ne všechny její projekty dobře dopadnou, to si zkusila před rokem, kdy se jí stal vážnější úraz. Neplánovaně se tak nějaký čas nemohla hýbat a opět se postupně musela dostat do formy.

„Určitě to začíná klasicky tou základní lokomocí, ať už kolo, chůze, schody a postupně k tomu většinou přidávám posilování celého člověka. To zpevňovací období je chvíli velmi bolestivé, ale po pár týdnech si to tělo zvykne a naopak se člověk cítí velmi dobře, samozřejmě pevnější a už cítí, že i má na to do toho začít šlapat.“

Anet Antošová

Jako lektorka je Anet Antošová zvyklá pracovat s mnoha tanečníky a tanečnicemi, talent prý pozná hned. Ale není to všechno.

U tanečníků poznám vždycky, že to toho člověka baví.

„Ta holka může být široká jak skříň, ale když jí to prostě baví, tak je to báječný. To vás zvedne ze židle, protože vidíte, že si to užívá.“

Má nějaký vysněný projekt nebo nechává věci plynout? Proč je pro ni setkání s ruskými tanečníky pokaždé velkou výzvou? A proč je vlastně za svůj úraz ráda? Poslechněte si celý rozhovor.

autoři: Lenka Vahalová ,

Související