Chvílemi jsme byli jak na Matějské, kroutil hlavou Káňa. Co musí Mora proti Pardubicím zlepšit?

18. březen 2023 14:55

Olomoučtí hokejisté prohráli první zápas čtvrtfinále extraligového play-off na ledě Pardubic 1:5. Po neuznaném gólu Dynama se dostali do vedení Hanáci, ale to bylo z jejich strany vše. Domácí rychle vývoj zápasu otočili a svého soupeře do výrazných šancí nepouštěli. Převahu měli ve všech statistikách, ať to byly góly, střely, nebo vyhraná vhazování.

Pardubice sice inkasovaly jako první, ale během šedesáti sekund daly dva góly a vývoj zápasu otočily. A prosazovaly se dál a nakonec vybojovali jasné vítězství.

Převahu soupeře viděl i jediný olomoucký střelec Jan Káňa. „Chvílemi jsme v naší třetině byli jak na Matějské. Motají nás tam, během toho si u vystřídají, to ukazuje na jejich sílu. Musíme hrát na maximum, obětovat se jeden za druhého a dát víc než jeden gól. Jinak nemůžeme s takovým týmem pomýšlet na úspěch,“ hodnotil jediný úspěšný střelec Mory v prvním čtvrtfinálovém utkání.

Jak utkání hodnotili trenéři obou celků? Poslechněte si v pozápasových ohlasech. Zápas číslo dvě je na programu v sobotu od 17 hodin.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: Oto Gutwirth
Spustit audio