Co pomůže vylepšit vzhled každé ženy? Korektor pod oči a tvářenka, neváhá vizážistka Marta Rajohnson

17. prosinec 2022

Studovala jazyky, ale nakonec se věnuje líčení. Je příkladem toho, jak se ze zábavy může snadno stát budoucí profese. O zkrášlování lidí, správné péči o pleť a dalších zkušenostech z práce vizážistky mluvila Marta Rajohnson.

„Sama jsem fotila jako modelka, když jsem se líčila, tak mi fotografové říkali, jestli bych nenalíčila někoho dalšího. Tak jsem si pořídila takový pidi kufříček a prostě jsem to zkoušela. Metoda pokus-omyl. Vlastně jsem si nikdy neřekla, že budu vizážistka, vůbec jsem to neplánovala,“ vzpomíná.

Dnes se věnuje líčení během focení do časopisů, reklam, pracuje pro soukromou klientelu a také připravuje nevěsty na jejich velký den.

Vizážistka Marta Rajohnson

„Úplný základ pro mě je, aby se klientka starala o pleť. Bohužel ten make-up je taková potvora, že on dokáže strašně moc pomoct, ale pokud pod tím není správně připravená pleť, tak zvýrazní všechny nedokonalosti. A to nejde udělat během jednoho sezení, že já tam teď udělám čáry máry a nějak to zachráním.“

Do každé kosmetické taštičky

A je nějaký produkt, který každé ženě pomůže? Podle Marty Rajohnson se to jednoznačně korektor pod oči.

Moderátorka Lenka Vahalová a vizážistka Marta Rajohnson

„Kdybych si měla vybrat jediný produkt, co na sebe můžu použít, tak by to byl zrovna ten korektor. Když ho máte ve správném odstínu, tak to rozsvítí ten obličej. Člověk vypadá prostě zdravě, odpočatě a to samozřejmě všichni chceme.“

Druhým produktem by pak podle ní byla tvářenka. „Dodá tomu obličeji šťávu. Bez ní je ten obličej takový plochý, unavený a ta tvářenka vždycky dodá takovou jiskru.“

Jak správně konturovat obličej? Jaký je rozdíl mezi vizážistkou a maskérkou? A co považuje v líčení českých žen za největší hrůzu? Poslechněte si celý rozhovor.

autoři: Lenka Vahalová ,

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.