Co pro Čechy znamená svoboda? Odpoví výstava The Voice umělce Heshama Malika

3. červenec 2019

Hesham Malik patří k předním současným světovým umělcům. Jeho výstava The Voice je ryze aktuální a dotýká se duše české společnosti. Co pro nás znamená svoboda a jakým hlasem se ve svých životech řídíme? Osobní výpovědi, netradiční formát a nezařaditelný umělec, to vše zní jako dobrý důvod navštívit o těchto prázdninách Český rozhlas.

Objevte poklady z rozhlasového depozitáře

Obraz s názvem Jídelna malíře Milana Chabery

Depozitář Českého rozhlasu ukrývá nečekané umělecké skvosty. Mezi prvními obrazy, které se objeví v Galerii Vinohradská 12, uvidíte díla známého malíře Arnošta Paderlíka, Josefa Jíry nebo Zuzany Bellušové Ruskové.

Hesham Malik se věnoval realizaci tohoto projektu více než rok. S pomocí dobrovolníků a překladatelů chodil ulicemi Prahy a promlouval s náhodnými kolemjdoucími. Před jejich očima vytvořil během okamžiku originály, kdy nepoužil klasické plátno, ale podklad pro črty stvořil z novinových výstřižků. Každý dostal na vybranou, zda chce mít svůj portrét reálný nebo abstraktní.

Díla jsou doplněna o podrobné výpovědi lidí, zachycující co si myslí o současné české společnosti, hlasu médií a co pro ně znamená hlas svobody.

Výstava Heshama Malika v Galerii Vinohradská 12 bude pro veřejnost otevřena každý čtvrtek od 12 do 18 hodin od 4. července až do konce srpna 2019.

Více informací naleznete na www.rozhlas.cz/galerie

Spustit audio