Co to znamená létat nalehko? Australan si nechal odbavit jen jednu plechovku piva

12. červenec 2017

Člověk by si na cesty měl vzít jen to nejdůležitější. Právě tímto heslem se řídil jeden Australan, který se na let do západoaustralského Perthu zabalil opravdu minimalisticky. Jako své jediné zavazadlo si nechal odbavit jen jednu plechovku piva.

Plechovka australského exportního piva Emu úspěšně dorazila tak, jak měla. A podle fotek, které se pak objevily na australských a britských webech, si cestu plechovky neužíval jen její majitel, muž jménem Dean, ale i letištní personál.

Plechovku, pečlivě označenou jako nějaký kufr, si při odbavení fotili a poslali ji vždycky daleko před všemi ostatními zavazadly, aby dostala náležitou péči. A nic se jí nestalo. Dean pak přidal na internet i video, na kterém je vidět, jak plechovka jede po pásu u výdeje zavazadel.

Klip je ale jen krátký. Jak Dean řekl australskému serveru Kitchen.nine, musel přestat natáčet, protože mu nějaký muž chtěl plechovku sebrat. Také si nebyl jist tím, zda o plechovku nepřijde.

Tím spíš, když v letadle z Melbourne do Perthu seděl až vzadu, a musel proto počkat, až vystoupí všichni před ním. Že má vyhráno zjistil, když u pásu na výdej zavazadel uviděl smějící se lidi, kteří si tam něco fotili. I tak si myslel, že plechovka už bude prázdná.

Serveru Unilad řekl, že si jí schovává na nějaký pořádně horký den u sebe v Západní Austrálii. Navíc se chce o svoje zcestovalé pivo podělit i s kamarády. Ostatně jeden z jeho kamarádů byl i na začátku celého příběhu – pracoval totiž na letišti a odbavení piva jako jediného zavazadla ho původně napadlo jako vtip.

autor: znk
Spustit audio