Čokoládový festival, výlov rybníka v Poodří, Halloween... Vyberte si z našich tipů

26. říjen 2022

Kam za kulturou, zábavou, pohodou ve čtvrtek a o prodlouženém víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Čtvrtek

Kamil Střihavka & The Leaders Acoustic Band! To je nabídka z Frýdku-Místku, akustický koncert rockové legendy začíná v 19 hodin v Kině Petra Bezruče ve Frýdlantské ulici.

Werk, jak ho z ulice neuvidíte. To je pozvánka do Muzea Třineckých železáren a města Třince. Pro venkovní galerii Werk připravili členové dvou fotospolků, Fotoklubu Steel Třinec a Fotografického obzoru Český Těšín, snímky přibližující prostředí a práci v třinecké huti.

V Jeseníku nad Odrou se můžete zúčastnit Lampionového průvodu strašidel. Začíná v 18 hodin před Základní školou Komenského. V programu jsou i soutěže pro děti a rodiče a strašidelná mlhová diskotéka. Podmínkou účasti je lampion a kostým strašidla.

Opavské Kupe nabízí cestovatelskou přednášku Ondřeje Macka na téma Nejslavnější nepálské treky. Začíná v 18 hodin.

Fotoklub Orlová zve na výstavu fotografií, kterou uspořádal u příležitosti svého 16. výročí. Snímky vystavuje v minigalerii na schodišti a ve studovně městské knihovny každý všední den kromě středy a také v sobotu. Výstava je přístupná do konce listopadu.

Kino Květen v Novém Jičíně uvádí filmovou pohádku Jana Budaře Princ Mamánek. Od 17:30 můžete prožívat příběh prince, který musel dospět v krále a odejít do světa na zkušenou. A potěší vás i herecké obsazení, například v roli královny se na plátna vrátila představitelka legendární Arabely Jana Nagyová.

Pátek

Do Ostravy můžete zajet na koncert kapely Vypsaná Fixa. Začíná ve 20 hodin v Barrák Music Clubu na Havlíčkově nábřeží. Pardubická kapela přiveze do Ostravy novou desku, kterou čeká křest.

Od pátku až do neděle patří ostravské Trojhalí Karolina Čokoládovému festivalu. Největší sladká událost v zemi nabídne kromě stánkového prodeje pochutiny taky workshop, koncerty nebo soutěže.

Hudební klub Stoun ve Frýdku-Místku hostí koncert J.A.R. – začíná ve 21 hodin.

Obec Háj ve Slezsku pořádá Drakiádu. Akce začíná ve 14 hodin na Ostré hůrce a pořadatelé slibují dorty za první tři nejoriginálnější draky vlastní výroby. V programu je i soutěž o putovní pohár a účastníci drakiády se mohou těšit na koláče od místních zahrádkářů.

Pouštění draka

V ostravském Hudebním bazaru v Nádražní ulici si můžete užít Den Chmelové Šišky. Kulturně-společensko-gastronomická akce slibuje alternativní piva, pivní kvíz či tematické hudební vystoupení kapely Empty Pipen. Začíná v 19 hodin.

Českým Těšínem projede Hubertova jízda na kolech. Akce začíná v 10 hodin a sraz je v areálu Jezdeckého klubu ve Slezské ulici.

Ostrava-Poruba láká na Porubský čtvrtmaraton. Závod dlouhý deset a půl kilometru začíná v 11 hodin, prezentace na Hlavní třídě je od devíti. Závod je součástí Moravskoslezského běžeckého poháru.

Sobota

Zámek Janovice u Rýmařova obsadí strašidla. Od 17 hodin se můžete zúčastnit prohlídek pro nadpřirozené bytosti, které tradičně uzavírají zámeckou sezonu. Zámecká strašidla vás provedou strašidelně vyzdobeným zámkem.

Karel Plíhal koncertuje ve Frýdku-Místku. Vystoupení začíná v 19 hodin na Nové scéně Vlasti na Hlavní třídě.

Sklepení Piaristického kláštera v Příboře je místem, kde můžete navštívit výstavu prezentující nálezy příborského Archeologického klubu. Dějiny pravěku můžete studovat do konce prosince. Prohlídka je možná každou sobotu od 10 do 16 hodin.

Kulturní dům Hlučín zve na talk show Haliny Pawlowské Manuál zralé ženy. Akce začíná v 19 hodin.

Ostravští mohou s dětmi zamířit na Halloweenský víkend na Skalce. Účastníky čeká bohatý doprovodný program, stezka odvahy a pro každé dítě v masce bude připravena odměna.

Na Podzimní pooderské rybářské slavnosti můžete zajet do Bartošovic. Od ranních hodin je v plánu výlov Dolního bartošovického rybníka. Otevřen je Dům přírody Poodří, zámecká expozice Moravského Kravařska a těšit se můžete na doprovodný program na zámku a nádvoří. Rybí speciality, jarmark, tvůrčí dílny, ekoprogramy, ukázky ryb, nabídka je pestrá.

Výlov největšího jistebnického rybníku

Na Bílé se koná 17. Svatohubertská mše. Církevní akce začíná ve 14 hodin svatohubertským průvodem poutníků a kněží za svatohubertským jelenem, a to od kostela sv. Bedřicha k loveckému zámečku. V programu je taky pasování na lovce vrchním lovčím, vystoupení trubačů a pěveckého sboru nebo ukázka výcviku dravců v areálu Horské chaty Bílá.

Jedinečná hudební akce spojená s performancí se dnes od 19 hodin uskuteční v Jazzclubu Střediska volného času Rýmařov. Kamil Krůta, výjimečný hudebník, který spolupracuje s předními světovými muzikanty kolem kapel Iggyho Popa, Snakefingera či Joe Cockera, svými kytarovými smyčkami a originální hudbou doprovodí spolu s americkým hudebníkem Zamem Johnsonem amerického výtvarníka Nortona Wisdoma, který bude během koncertu malovat na prosvícený panel.

Bike Park Kopřivná uvítá návštěvníky v rámci Dne na kolech s Moravskoslezským krajem. Program je připravený pro celou rodinu, uskuteční se závody na trailech a děti pobaví závody na odrážedlech. Pořadatelé slibují překvapení, speciálním hostem bude Mirai Navrátil. Akce začíná v 9 hodin.

Neděle

Frýdecko-místecký Faunapark zve na strašidelnou hru Dušičky ve Faunaparku. Akce začíná v 16 hodin a vstup je pouze ve strašidelném převleku nebo masce. Kdo masku nebude mít, může se vykoupit splněním speciálního úkolu.

Český Těšín zve na Halloween na ledě. Tematické veřejné bruslení na zimním stadioně začíná ve 14 hodin. Vstup v masce je zdarma. Program slibuje malování na obličej, fotokoutek, soutěže a hry na ledě i soutěž o nejhezčí masky.

Přijďte se podívat do paskovského zámku na výstavu z historie cyklistiky nazvanou Fenomén cyklistika. Mapuje vývoj kola a počátky tohoto sportu v Moravskoslezském kraji. K vidění jsou historické fotografie, ukázky kol a předměty spojené s cyklistikou.

Loutkové divadlo Opava uvádí Tři prasátka. Účinkuje Divadlo Milana Šťastného, zahraje klasickou loutkovou pohádku o třech prasátkách a zlém vlkovi s autorskými písničkami. Představení začíná v 10 a v 16 hodin.

Dětem je určena i další pozvánka, tentokrát do ostravského K-tria, které hostí Halloween s Hopsalínem. Klaunská show začíná v 10 hodin, součástí je maškarní ples.

První a druhý porubský obvod v Ostravě můžete poznat na komentované vycházce. Začíná v 15 hodin a přiblíží architekturu a urbanismus socialistického realismu.

Spustit audio