Chcete se stát úspěšným skladatelem v Hollywoodu? Vezměte to zkratkou přes Composers Summit Prague!

9. duben 2024

Třetí ročník summitu skladatelů v audio-vizuálním prostoru bude naše hlavní město hostit mezi 18. a 23. dubnem 2024. Ve vltavské Akademii se ohlédneme za ročníkem předešlým. Ten byl ideální platformou pro setkávání amatérů i expertů. Tvořili nová díla, sdíleli zkušenosti a navázali cenné spolupráce.

Během 6 dní se uskutečnily lekce pod vedením hollywoodských skladatelů a 40 doprovodných eventů, diskusí, přednášek. Vrcholem byly dva koncerty v podání Českého národního symfonického orchestru.

Jaké je v Hollywoodu postavení filmových skladatelů a jak těžké je stát se jedním z nich? K čemu potřebuje hollywoodský skladatel orchestrátora a jak vypadá jejich spolupráce? V čem se liší psaní filmové a gamingové hudby? Jak se změnila filmová hudba za posledních čtyřicet a více let? Jak vypadá masterclass s hvězdnými skladateli Harrym Gregsonem-Williamsem (Shrek, Letopisy Narnie) nebo s Mychaelem Dannou, držitelem Oscara za snímek Pí a jeho život? Na tyto i mnohé další otázky spojené s hudbou v audiovizuálním prostoru odpoví Akademie, kterou připravili Zdeněk Havlíček a Tomáš Pilát. Rozhovory s Christopherem Youngem (Hellraiser), Iljou Cmíralem (Ronin), Zuzanou Michlerovou, Tomášem Živorem nebo Dominikem Svobodou doprovodí ukázky z jejich tvorby i z děl dalších účastníků projektu Composers Summit Prague 2023.

Spustit audio