Cool outfit musí fungovat na party i do lesa. Šperkařka Dick Wolf se obléká pro dobrý pocit

10. leden 2023

„Vždycky se potřebuju cítit pohodlně, ale zároveň mě to musí bavit. Tohle je bunda ze šusťákové soupravy po mámě, kterou táta našel v garáži. Prezentovala jsem v ní své šperky na Designbloku, ale můžu si ji klidně vzít i se psem do přírody,“ říká Veronika aka Dick Wolf. Vyučená truhlářka, absolventka ateliéru KOV na UMPRUM a autorka výrazných autorských šperků má ráda kombinace starého a nového.

„Na oblékání mě baví odvaha a fantazie. Nevadí mi, když je to chaos. Líbí se mi, když se to lidi nebojí napálit,“ říká Dick Wolf. Vedle vintage po rodině zaujímají čestná místa v jejím šatníku na míru šité komplety od mladých lokálních designérek.

„Jsem hodně intuitivní člověk, neřeším, co se nosí nebo nenosí. Beru si to, co mě samotnou baví. Oděv pro mě má velký význam, používám ho k tomu, abych se cítila dobře.“ Poslechněte si, čeho si Veronika ve svém šatníku nejvíc cení.

Proč má Dick Wolf jen jednu sukni? Kdy a proč se její styl zásadně proměnil z černého oversize na výrazně barevný, ženský a excentrický? A jaké oblékání jí baví na ostatních? Poslechněte si v podcastu Šatníky.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.