Coufal se ve West Hamu obrovsky zlepšil. Je jedním z pěti nejlepších beků v lize, myslí si Mikolanda

West Ham díky dvěma gólům Bowena v dohrávce 18. kola Premier League porazil Norwich  2:0 a posunul se na čtvrté místo tabulky. Na první gól vítězů nahrál Vladimír Coufal, který odehrál celý zápas a za rok a čtvrt v Londýně nahrál už na 10 ligových branek. „Předvádí svoji kvalitu. Ukazuje i svoji dominanci, co se týče fyzické zdatnosti. Nejvíc bychom se měli zastavit u toho, že zlepšil centry. Tolik asistencí neměl ani za Slavii a Liberec,“ říká Mikolanda.

Čtěte také

„Vláďa se obrovsky zlepšil z tréninku. Je něco jiného trénovat na Slavii nebo v Liberci, kde si dáte 10, 20 centrů. V Anglii vás po tréninku donutí mít ještě 100 míčů. Vepředu má navíc dvoumetrové hromotluky, kteří dobře zakončují,“ komentuje bývalý útočník West Hamu United Petr Mikolanda.

Pozice krajního obránce je momentálně možná jednou z nejtěžších ze všech. Na hráče jsou kladeny velké nároky a musí být výborně fyzicky připraveni. „Krajní beci dnes zakončují na zadní tyči a dávají spoustu gólů. To nebývalo. Tomáš Řepka dříve přešel půlku s míčem a nacentroval ho do vápna. To byla celá jeho ofenzivní síla. Na druhé straně byl ale Paul Konchesky a to byl přesně takový jezdec, jako je Vladimír Coufal,“ vzpomíná na své působení v anglické lize Mikolanda.

Jakou pozici má ve West Hamu český záložník Tomáš Souček? Jakou má West Ham šanci na umístění v TOP 4? Prodlouží Mohamed Salah smlouvu v Liverpoolu? A jak Antonín Panenka vzpomíná na svůj první reprezentační zápas proti Skotsku a legendárního Kennyho Dalglishe? Poslechněte si celý díl podcastu S mikrofonem do Anglie!

autoři: Lukáš Michalík , vla
Spustit audio

Související