Covid mé generaci poprvé zasáhl do našich práv, říká moderátorka Jana Peroutková

1. duben 2021

Jana Peroutková je novou posilou moderátorské sestavy Událostí v České televizi. Díky covidu v zimě poznala, jaké to je, moderovat v minus 14 stupních.

„Děláme vše pro to, abychom se nenakazili. Máme venku stan, kde jsem měla politiky a oni se smáli. Říkali, že je tak brutální zima, že už jim nic jiného nezbývá. Jsme sice vybaveni, ale ani termoprádlo na takovou zimu nepomůže.“

Osahala jsem si pořady, o kterých jsem snila

Když byl mladší dceři rok a půl, Jana Peroutková se vrátila do televize a hned přišel covid. „Naši generaci ta krize hrozně zaskočila. Spousta lidí to brala emotivněji, než bylo třeba. Pro nás je to první zkušenost, kdy nám někdo zasáhl do našich práv.“

„Zpočátku jsme v době koronaviru měli čtrnáct dní práce do noci a čtrnáct dní volno. Já jsem chodila domů jako zombie. Na druhou stranu to bylo nejhezčí období, protože jsem si mohla osahat pořady, o kterých jsem snila. Naštěstí mi s domácností hodně pomohl můj partner. Je fotbalista a liga se nehrála,“ dodává Jana Peroutková.

Jak se cítila při prvním moderování Událostí? Který rozhovor byl pro ni nejtěžší? Jak dalece se jí daří potlačit při vysílání emoce? Na co bychom jako národ neměli zapomenout?

autoři: Tereza Kostková , zk

Související