Croc, velitelka Shepard, Hejhači Mišima. Která herní postava by nejlíp vykonávala prezidentský úřad?

27. leden 2023

Druhé kolo historicky třetí přímé volby prezidenta České republiky je v plném proudu. Do Questu sice nezavítá Marcela Augustová, ale Jarda s Šárkou a Lukášem se rozhodli rozseknout odvěkou otázku: Která postava z četných herních světů by na příštích pět let usedla do prezidentského křesla, kdyby nebyla pouze fiktivním shlukem pixelů?

Moderátoři pojali herní prezidentskou volbu zeširoka a nejprve nominovali několik kandidátů do prvního kola. Lukáš zpětně stáhl kandidaturu Jade z Beyond Good and Evil, protože by podle něj měla být raději dál novinářkou než političkou. Jarda navrhl krokodýla Croca ze stejnojmenné hopsačky, protože prý na rozdíl od maskotů platforem, jako je Sonic nebo Mario, hráče a hráčky nerozděluje, ale spojuje. Šárka svou nominaci zdiskreditovala tím, že Crocovi navrhla ideální volební slogan a stala se šéfkou jeho kampaně, v prezidentském úřadě by ale raději viděla Max Caulfield z Life is Strange, protože umí vracet čas a předešla by tím spoustě problémů. Na výkon postu je ale patrně příliš mladá.

V druhém kole fiktivní prezidentské volby se nakonec i přesto sešly dvě kandidátky a jeden kandidát. Šárka se rozhodla pro velitelku Shepard ze sci-fi série Mass Effect, kvůli jejím diplomatickým zkušenostem. Lukáš horoval za Grace Nakimuru z adventur o Gabrielu Knightovi, protože si prý hravě poradí s šovinistickým prostředím české politiky. Jardovým horkým kandidátem se stal Hejhači Mišima ze série bojovek Tekken, který zbylé protikandidáty z prvního kola naházel do vulkánu a trochu tím zavdal prostor pochybnostem o svých schopnostech řídit stát.

Proč by se prezidentem neměl stát růžovoučký Kirby a jaká kontroverze by volby prohrála Nathanu Drakeovi? Měli by ministři zdravotnictví hrát Theme Hospital? Poslechněte si volební speciál Questu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka