Cyklista Adam Ťoupalík závodí hlavně na silnici, ale užívá si i cyklokros, zvlášť v rodném Táboře

17. říjen 2022

V neděli 23. října pojedou v Táboře nejlepší světoví závodníci atraktivní závod v cyklokrosu. Na startu bude třeba Zdeněk Štybar a možná také Jihočech Adam Ťoupalík, který právě z Tábora pochází.

Adam Ťoupalík je pyšný na to, že se na kole naučil jezdit v Táboře. Odtud se vydal do světa a z cyklokrosu přesedlal i na silnici. „Chvíli se mi vždycky dařilo, pak mi do toho vlezlo nějaké onemocnění, takže v létě jsem vynechal dva vrcholy. To mi trochu chybělo, výsledky tam byly, ale mohlo to být lepší,“ komentuje letošní silniční sezónu.

A ze silnice se rád zase vrací do terénu. Závod Světového poháru v cyklokrosu doma v Táboře, to je přece velké téma. „Je to srdcovka. Letos nám skončila silnice na konci září, takže jsem si chtěl sezonu protáhnout. Tahle cyklokrosová intenzita je super, jezdil jsem cyklokros odmala, takže jsem na to zvyklý a určitě letos chci jet zase malinko víc než loni a uvidíme, jak to půjde dál,“ říká.

Fyzických sil má Adam Ťoupalík dost. „Tím, že mi vypadl skoro celý srpnový program na silnici, jsem se snažil připravit na závody v září. Tam se mi dařilo a doufal jsem, že formu dokážu podržet až do října. Zatím se cítím dobře. Zůstávám hlavou pořád na silnici, ale cyklokros je doplněk a moc mě to baví,“ dodává.      

A fanoušci z jihu Čech věří, že Ťoupalíka bude bavit cyklokros v Táboře v neděli 23. října, kdy se pojede Světový pohár, a pak také v roce 2024, kdy bude areál Komora hostit dokonce mistrovství světa.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související