Další dopis strážníkům na internetu. Je to podvrh, který může vymyslet jen hloupý člověk, tvrdí Stejskal

2. srpen 2017

Na sociálních sítích se v pondělí večer objevil další údajný dopis ředitele oblastního ředitelství městské policie Miroslava Stejskala. V dopisu se mimo jiné píše, že vedoucí pracovník bude mít možnost kontrolovat strážníkům zprávy a hovory v mobilních telefonech. Stejskal ale v rozhovoru pro Český rozhlas Regina pravost dokumentu popřel a označil ho za podvrh.

„Podvrh, který se včera objevil na stránkách Mika Pána má nebezpečnou tendenci, že řada lidí si nebude dělat starosti s ověřením a bude to zase negativně komentovat. A to jak ke mně, tak i k městské policii,“ řekl Českému rozhlasu Regina Miroslav Stejskal.

Podle šéfa strážníků na Praze 1 nemůže mobilní telefony kontrolovat nikdo. „A určitě tady není možné kontrolovat zaměstnancům mobily, protože to není možné v žádném zaměstnání. Ani u státní policie není možné nařídit takovou kontrolu. Kontrolovat mobilní telefony může policie jen v trestním řízení, nikdo jiný. Takovou hloupost může vymyslet jen hloupý člověk,“ komentuje Stejskal.

Čtěte také

Český rozhlas se snaží zjistit vyjádření Mike Pána, který dokument na Facebook nahrál v pondělí ve tři čtvrtě na sedm večer.

Nedávno se na internetu objevil jiný uniklý dokument, který byl skutečně pravý a pocházel od Miroslava Stejskala. Na dotaz Českého rozhlasu ale Stejskal tehdy uvedl, že byl celý text mylně pochopen.

autoři: Lída Křesťanová , rez
Spustit audio

Více z pořadu