David Sylvian si říká haiku, Diamanda Galás kruté obrazy básníka Georga Heyma. Novinky z experimentálních scén. Sedmé nebe s Pavlem Klusákem

10. listopad 2022

Poslechněte si průlet novinkami z experimentálních nahrávek. Londýnští Twinkle3 se spojili s autorem a zpěvákem Davidem Sylvianem, který se stal hlasem cyklu japonských haiku o smrti a loučení.

Albovou suitu Gjest Song pro norský experimentující ženský sbor Trondheim Voices napsal Christian Wallumrød. B. Tweel během pandemie natáčel v Brooklynu byt, domácnost, hudební lekce svých dětí: výsledkem je vnitřně citový, zkušeně dekonstruovaný portrét rodiny, jež žije s hudbou. Temnější strunu reprezentuje abstraktní postmetal dvojice Runhild Gammelsaeter & Lasse Marhaug a také mistrovské nové album Broken Gargoyles nejdémoničtější zpěvačky na avant scéně Diamandy Galás.

V soustředěné delší ploše představujeme i podmořské nahrávky spojené s environmentalismem: Jana Winderen, která se stala jednou z nejrenomovanějších nahrávaček field recordings, je také autorkou hudby k novému dokumentu Veroniky Liškové Návštěvníci.

autor: Pavel Klusák
Spustit audio

Související