Dědeček Kamil Střihavka: Tu radost, kterou rozdávají děti, si užívám

25. leden 2021

Je to neuvěřitelné, ale Kamil Střihavka je dědečkem. „Vnoučkovi je 16 měsíců a já objevil zapomenutý krásný emoce,“ přiznává v Blízkých setkáních ostřílený rocker.

„V tomto věku si tu radost, kterou rozdávají děti, užívám mnohem víc. V této době mě psychicky drží nad vodou.“ Připomíná mu to dětství jeho dcer. „To okamžitě naskakuje a všechny ty blbiny, co jsem dělal s holkami, dělám i s ním.“

Vnoučkovi zpívá a začal prý skladbou z Macha a Šebestové My jsme žáci 3. B. „Snažím se, aby to znělo, jako když to zpívá Petr Nárožný. Ale pokaždé to zpívám jinak. A nejvíc ho baví, když se pitvořím,“ prohlašuje zpěvák.

Muzikálový svět se změnil

„Nezabalil jsem jen Ježíše, ale svoje účinkování v muzikálech vůbec. Z té krásné práce se stala rutina. Už jsem v tom nenacházel radost. Důvodem bylo i to, že úroveň neustále padala kamsi dolů a mám pocit, že to, co se dnes vydává za muzikál, se tomu žánru vzdaluje. Trend je takový, že jde opravdu jen o peníze a kumšt už se dávno nekrčí v koutě, ale je úplně mimo.“

„Myslím, že je dobré odejít včas a přenechat to mladším. Dokud mám energii, chci se věnovat projektům, které mě naplňují,“ uzavírá Kamil Střihavka.

Čím ho oslovovala 60. léta? Co si nadělil k 50. narozeninám? Co nového chystá? Bude to film nebo divadlo? Rozumí sportu?

autoři: Tereza Kostková , eh

Související