Dekonstruovaný reggaeton, techno z králičí nory a Romeo z autobusu. Nalaďte se na vlnu aktuálního klubového zvuku

2. prosinec 2021

První prosincový Flám byl ve znamení bohaté nadílky čerstvých bangerů od starých známých tvůrců. Někdo se přihlásil s druhým albem, někdo hned s dvěma alby naráz a někomu stačil jeden singl, aby nás dostal do varu.

Šéf labelu Fade To Mind Kingdom připravil společně s Rushem Davisem lahodné album futuristického R&B s názvem Transmission. Sega Bodega zase na své druhé desce Romeo představuje zatím nejvýstižnější epitom hyperpopového písničkářství. Na rozmáchlém albu mu hostuje Charlotte Gainsbourg i Arca, což docela dobře ilustruje šíři jeho skladatelských ambic.

To Arca se nespokojila jen s jednou desku a hned po sobě vydala rovnou dvě pokračování své kick odyssey s číslovkami ii a iii. V případě ii jde o dekonstruovaný reggaeton, na iii zase dává volný průchod své posedlosti klubovou hudbou tvrdšího kalibru, což v jejím případě zní skoro až výhružně.

Naopak částečně se zklidnil Blawan, který svoje harsch techno sklony najednou prohání králičí dírou skrz breaky i nečekané melodické pasáže, co vám však ve výsledku hlavu zamotají stejně, ne-li více než koncentrovaný dusot. A 100 gecs, kteří se mimochodem premiérově v lednu představí v Praze, den po Segovi Bodegovi? Darmo mluvit. Lepší headbangovat.

Poslouchá Kewu cikády? Poslechněte si Flám se Segou Bodegou, Blawanem, Arcou a dalšími klubovými exoty!

autoři: Kewu , Jan Bárta
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.