Desetibojař Tomáš Dvořák se stal zahradníkem

28. leden 2021

Je jedním z nejlepších desetibojařů historie, už rok a půl se ale živí zcela odlišnou disciplínou. Z Tomáše Dvořáka je zahradník, kterého jste mohli potkat například v Poděbradech, kde se spolu s kolegy z firmy podílel na úprave lázeňského parku.

„Říkal jsem si, že mě políbila nějaká múza, když jsem v roce 2019 opustil atletický svaz. Dozrál jsem do stavu, že už to dál neustojím – energií ani psychicky. Nechtěl jsem zabřednout, aby se ze mě stal člověk, kterým být nechci. Takže jsem srazil paty a začal se poohlížet po něčem jiném,“ popisoval Dvořák v podcastu.

Bylo to překvapení, když krátce před světovým šampionátem skončil jako reprezentační šéftrenér. Zatímco čeští atleti neúspěšně bojovali o medaile v Dauhá, Dvořák si před nástupem do zahradnické firmy čistil hlavu v Himálaji.

„Troufám si říct, že pracující člověk v zahradnictví je zvyklejší plnit úkol než profesionální sportovec v této době. To byla jedna z pohnutek, proč už jsem nechtěl pracovat pro někoho, kdo pracovat nechce,“ vysvětlil.

Co podle Tomáše Dvořáka chybí jeho nástupcům, aby navázali na slavnou éru českého desetiboje? A chystá se sám k atletice vrátit? Poslechněte si.

autoři: Marek Augustin , jam | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio

Související