Dětská rozhlasová stanice Rádio Junior slaví 4. narozeniny

3. březen 2017

Stanice Českého rozhlasu Rádio Junior slaví 4. výročí od spuštění denního živého vysílání. Rozsahem živého vysílání pro dětské posluchače je Junior v Evropě unikátní.

„Úkolem stanice pro děti je nejenom bavit, ale i nenásilně vzdělávat, kultivovat a vychovávat posluchače dalším stanicím Českého rozhlasu. Proto jsme rádi, že s námi ostatní počítají a můžeme spolupracovat na stejných projektech jako třeba Dvojka nebo Radiožurnál. Děti jsou nedílnou součástí života všech dospělých, takže se nabízí zcela logické propojení tam, kde chce Český rozhlas spojovat více cílových skupin posluchačů.

Dobře se to daří například v Noci s Andersenem – každoročním pětihodinovém živě moderovaném vysílání Rádia Junior a ČRo Dvojka,“ uvedla Šárka Fenyková, pověřená vedoucí Rádia Junior.

Rádio Junior měsíčně odvysílá až 130 titulů pohádek, her a četeb na pokračování. Výjimečný je také množstvím vysílané publicistiky zaměřené výhradně na děti. Ať už jde o magazínový sobotní Klub Rádia Junior nebo denní rubriky „Pro slepičí kvoč“ či „Zapiš si to za uši“ a speciální seriály, které se mohou poměřovat a také poměřují na soutěžích s publicistickou tvorbou pro dospělé. Pro Junior vznikají i speciální pořady v Centru výroby – například Minutové hry, četba na pokračování nebo velmi úspěšné formáty Děsdějepis a seriál Ve škole i po škole s Vendou a Fráňou.

Narozeninová oslava s dětskými posluchači se uskuteční v úterý 7. března mezi 16. a 18. hodinou v budově Českého rozhlasu na Vinohradské ulici. „Ráda bych pozvala naše posluchače na setkání se spoustou skvělých moderátorů a lidí, kteří tvoří program rádia. Bude se zpívat, hrát divadlo, soutěžit a křtít CD Jany Rychterové. Program bude prostě stejně barevný, jako uši našeho maskota Ušouna Rušouna,“ sdělila vedoucí Rádia Junior Šárka Fenyková.

Veškeré informace o stanici a jejím programu jsou k dispozici na webových stránkách.

autor: bbu
Spustit audio