Digitální stanice 90s90s se připravuje na moderovaný program

27. leden 2023

Vstup německé rozhlasové stanice 90s90s na celoplošnou platformu DAB+ brzy přinese zásadní změnu, kterou bude moderovaný program. Ve vysílání už byly zaznamenány první vstupy. Zařazení pravidelného moderovaného vysílání je plánováno na letošní jaro.

Na testy prvních moderovaných vstupů upozornil v uplynulých dnech portál Satellifax. Mluvené slovo se objevilo ve vysílání stanice 90s90s poprvé v pondělí 16. a v úterý 17. ledna Standardní moderované vysílání se má objevit v programu poprvé na jaře letošního roku, respektive ještě v prvním kvartálu. Posílení programu pochopitelně souvisí se vstupem stanice 90s90s do celoplošného DAB+ vysílání v sousedním Německu.

Společnost Antenne Deutschland, která je provozovatelem stejnojmenné celoplošné DAB+ platformy, oznámila, že do konce příštího roku rozšíří tento multiplex na dalších osmnáct vysílačů. Portál Digitální rádio již upozornil, že je mezi nimi i plánovaná kóta Löbau (Schafberg), což okamžitě vyvolalo spekulace, jak se k tomuto problému postaví Český telekomunikační úřad, který bude muset vyřešit kolizi se síti TELEKO DAB.

autor: lukpo
Spustit audio

Související