Divadelní představení, debaty, novinky ze světa podcastů. Představujeme doprovodný program festivalu

14. únor 2020

Festival Prix Bohemia Radio opět přiveze kromě přehlídky toho nejlepšího, co vzniklo na poli rozhlasové tvorby, i doprovodný kulturní program pro děti, náročné divadelní diváky i hudební fajnšmekry.

Jednotlivé festivalové dny budou věnovány soutěžním kategoriím. Postupně se tak představí dokument, drama, reportáž a multimediální projekty. Mimo to se mohou návštěvníci těšit na doprovodný program, který doplní poslech rozhlasové tvorby o divadlo, koncerty, debaty, workshopy i program pro děti hned na několika místech Olomouce.

Zváni znalci Cimrmana i fanoušci Ulice

První den festivalový poslech dokumentů doplní program připravovaný studenty Univerzity Palackého v Olomouci. Ti si pro návštěvníky festivalu připravili workshop výroby festivalových tašek, povinné výbavy každého správného fanouška Prix Bohemia Radio.

Kick off party na festivalu Prix Bohemia Radio

Vrací se také oblíbený soutěžní Konvikt kvíz s otázkami z popkultury, kde se neztratí znalci kultovních Cimrmanů ani nekonečného seriálu Ulice. Hlasitou diskotékovou hudbu opět neuslyšíte na Kick off party v duchu silent disca. Připravená bezdrátová sluchátka zprostředkují nejenom výjimečný, ale především individuální hudební zážitek.

Data a audiodokumenty jako témata do diskuze

Diskutovat o aktuálních českých i světových problémech budou moct návštěvníci v úterý, a to nejenom během poslechu soutěžních reportáží, ale také na dvou velkých debatách. Po dvou letech se do Olomouce vrací stanice Český rozhlas Plus se svou veřejnou debatou. Moderátor Michael Rozsypal bude tentokrát se svými hosty debatovat o datech a jejich zneužití. Naopak studenti Univerzity Palackého budou mít ve své režii panelovou diskusi nesoucí výmluvný název Audiodokument žije!

Radio Speed Dating aneb rychlé rande s rozhlasovými tvůrci

Z programu nevynechte Radio Speed Dating aneb rychlé rande s (nejenom) rozhlasovými tvůrci. Na několik minut se setkáte s českými i zahraničními osobnostmi, kteří budou muset odpovědět na jakoukoli vaši otázku. Večer bude patřit živě hrané improvizované rozhlasové hře, ve které nepředvídatelné trio Petra Marka, Johana Ožvolda a Mariana Moštíka doprovodí jako host Jan Cina.

Hudební a divadelní nálož

Třetí festivalový den nebude o nic méně nabitý. Na své si přijdou fanoušci rozhlasových dramat, děti i divadelní a hudební fanoušci. Pro malé festivalové nadšence bude přichystáno zábavné dopoledne s Rádiem Junior, řadu humorných scének nabídne Olomócké stand-up a o hudbu se opět postará Radio Wave Live Session.

Radio Wave Live Session v rámci festivalu Prix Bohemia Radio

Dramatický příběh napsaný s anglickou lehkostí a humorem 4000 dnů v podání herců z Divadla Ungelt bude vrcholem středečního večera. Přijďte se podívat, jak na divadelních prknech zazáří Hana Maciuchová, Ondřej Novák a Petr Stach. A pro ty, kterým se nebude chtít jít spát, bude až do rána servírovat hudbu Šimon Holý v Atriu Uměleckého centra.

Pronikněte do světa podcastů a multimédií

Na multimediální kategorii, kterou letos čeká první oficiální ročník, naladí návštěvníky už středeční Podcast Session Českého rozhlasu. Pokračování úspěšné podcastové session naváže na svou premiéru v loňském roce a nabídne besedy s podcastery, které potěší všechny fanoušky nového způsobu poslechu audií.

Setkat se s nadšenci i profesionály z branže a podělit se o své pozitivní i negativní zkušenosti s tvorbou podcastů mohou zájemci také na středečním workshopu Podcast Bootcamp 2.0. Využijte prostor uzavřené akce pro networking, sdílení zkušeností i kritickou zpětnou vazbu s dvacítkou výrazných tváří českých podcastů.

Kompletní program festivalu Prix Bohemia Radio 2020 naleznete na webových stránkách.

autor: nwe
Spustit audio