Díval jsem se na Karla Gotta úkosem, jako když jde faraon, vzpomíná Leoš Mareš

23. prosinec 2020

Karel Gott patří nejen k Vánocům, ale i k Leoši Marešovi. „Náš vztah bych nepřeceňoval. Bral jsem ho jako legendu a vzor,“ uvádí populární moderátor v Blízkých setkáních.

„Když jsem byl v jeho blízkosti, tak jsem měl stud. Díval jsem se na něj úkosem, jako když šel faraon a poddaní se na něj nesměli podívat. Říkal jsem mu to několikrát. Když jsme se potom sblížili, tak jsem si užíval každou vteřinu jeho blízkosti.“

Překvapení

Ve Fóru Karlín vyšel Karel Gott na koncertě Leoše Mareše na scénu v kožichu a rapoval. Chtěl se prý odměnit, vysvětluje moderátor a vzpomíná na situaci, kdy na koncertě Zlatého slavíka, který natáčela televize, zkolabovala technika.

Leoš Mareš se tenkrát nabídl, že vyjde na scénu a lidem to vysvětlí. „Šel jsem tam a řekl: Přátelé, doteď jste byli diváci, ale teď jste spoluúčinkující. Na 34 kamer se to natáčí a stala se taková a taková věc. Vím, že to bude znít divně, ale my potřebujeme natočit ty první tři písničky znovu. Celá hala se rozbouřila, najednou to začalo všechny bavit a bylo to to nejlepší publikum, jaké kdy podle mě kdy Karel měl, protože když původně začínal, lidi normálně tleskali. Ale když se to točilo podruhý, tak měl standing ovation,“ vypráví Leoš Mareš.

Má vánoční náladu? Co ho o svátcích čeká a co připravuje? Baví ho charita? Jak prožívá omezení spojená s koronavirem?

autoři: Adéla Gondíková , eh

Související