Dívat se, nebo vzít roha? Které reality shows dávají divákům největší Ultimátum

22. duben 2022

„Něco mezi mumínkama a Bergmanem,“ komentuje Tonda novinu, že Švédsko obohatí portfolio světového dragu, zatímco Aleše proud vědomí zanesl do Afriky na velbloudí soutěže krásy. „To je taky takovej drag race. Poroty hodnotěj tvar hlavy, hrbů a krku,“ vyjmenovává, o kolik to mají zvířata složitější než lidé, a závidí, že v Rijádu na to dostávají dotace ve výši 66 milionů dolarů. „Taky bych se nechal napíchat botoxem,“ tvrdí a slibuje zařazení velbloudího speciálu do vysílání.

Reality shows není nikdy dost, proto se Čelisti od RuPaula přesouvají k čerstvým, spolehlivým, a přesto inspirativním zabijákům mozkových buněk – druhé sérii Love Is Blind a reality shows Ultimátum s F-Boy Island. „Je to pro mě báječnej druh trash TV, která občas dovede zvrátit špatnej den v dobrej. Zrůdná směs vyčůranejch proklamací, chvilkama zranitelnosti a influencerský chic estetiky,“ chrochtá si Aleš, zatímco čestná návštěva ve studiu Šárka Gmiterková, decentně skřípe zuby.

„Ten formát se bere strašně vážně. Není schopnej povznést se nad to, co dělá,“ vysvětluje, proč na rozdíl od dragu těmto lahůdkám televizní zábavy plně nepodlehla. „Ultimátum je ke všemu ještě víc toxický a zlý než Love Is Blind. Ta show je chorá a pomýlená. Tváří se jako zprostředkovatel osobního růstu, to je ale úplná osvětimská lež,“ hodnotí dojmy z jedné z aktuálně nejsledovanějších položek Netflixu, která dává párům okusit, jaké by bylo zkusit žít s někým jiným.

„Ze vzácnejch a soukromejch pout to dělá úplně banální a veřejný. Bez skrupulí je proměňuje na ratingový návnady a pak si mne ruce, jak se jim to celý rozkližuje,“ přiznává nakonec jisté pohoršení i Aleš, kterého nejvíc rozesmálo, že si někteří soutěžící na Ostrově frajerů nepamatují a zmateně popírají svou vlastní identitu. „Doufám, že všichni účastníci týhle show shoří v pekle,“ uzavírá rozhořčeně Šárka. Za co konkrétně by se měli smažit? Dozvíte se jedině v Čelistech!

Jsou nejlepší věci zadarmo? Kdo vymyslel vlašský salát? Co dělá Bohuš Matuš před zrcadlem? Jak se povedl RuPaul's Drag Race: UK vs the World a co vznikne, když se spojí pěvecká soutěž s dragem? Imponuje Tomášovi Stejskalovi fekální nekorektní humor fylmového Vyšehradu? Odletěl tentokrát Vítek z vysílání jako tupé v průvanu? Chtěl by se Tonda vykoupat ve dřezu jako krysa? Má Aleš spíš volátko pod bradou nebo švába v uchu? Jaký poklad po dědovi schraňuje Šárka Gmiterková v krabici od granátu? A jak se Karlosovi Vémolovi jezdí jejím autem ohryzaným od kun? Poslechněte si celý pořad.

autoři: Aleš Stuchlý , Antonín Tesař , Šárka Gmiterková , Tereza Kunderová
Spustit audio

Související