Do čtvrtfinále ostravského turnaje se z Češek dostaly Kvitová s Martincovou

24. září 2021

Hned dvě české zástupkyně budou ve čtvrtfinále tenisového turnaje WTA v Ostravě. Petru Kvitovou doplní Tereza Martincová, která postoupila z druhého kola přes favorizovanou Rusku Pavljučenkovovou.

O svém postupu Tereza Martincová rozhodla díky dvěma vyhraným tajbrejkům. Česká hráčka má ve zkrácené hře v této sezoně výbornou bilanci – osm výher a pouhé dvě prohry. Z toho tři vítězné tajbrejky si připsala právě v Ostravě.

Čtěte také

„Člověk si může říct, že je to psychicky náročné. Já se k tomu snažím přistupovat tak, že se snažím soustředit na tu jednu konkrétní výměnu. Pak je z toho třeba i sedm balónků. Nesnažím se upínat na to, že teď musím dát sedm míčů, ale prostě se snažím to hrát míč po míči,“ říká Tereza Martincová.

Nad Ruskou Pavljučenkovovou ve druhé sadě vedla 5:1 a mohla hladce postoupit, ale nakonec musela vítězství vybojovat právě v tajbrejku. Přesto se postarala o velkou senzaci.

Česká tenistka má za sebou náročnou sezonu a sama přiznala, že je hodně vyčerpaná, ale v Ostravě se zatím vždy vybičovala k maximálnímu výkonu. „Myslím si, že nebýt toho publika, které mě tady brutálně žene dál, už bych tady asi nebyla,“ dodává.

Tereza Martincová se stejně jako Petra Kvitová představí na ostravském turnaji WTA ve čtvrtfinálových bojích.

Spustit audio

Související