Do klubu seniorů se na Bouzov sjíždějí z širokého okolí. V Bohdíkově se dočkali nové tělocvičny

10. říjen 2018
Kraj na dlani

Hned třikrát vás vezmeme za dětmi a podíváme se i mezi seniory na Bouzově. Zjistíme, jaká je práce průvodce u Hranické propasti a navštívíme novou tělocvičnu v Bohdíkově.

Do Klubu seniorů na Bouzově, který má okolo padesáti členů, dojíždějí lidé z Kadeřína, Svojanova, Blážova, Kozova, Jeřmaně, Dolů, Podolí i Hvozdečka. Stojí to za to. Scházejí se jednou měsíčně v radničním sále v budově Obecního úřadu. Co spolu podnikají, zjišťovala Dita Vojnarová.

Děti si mohou vybarvit třeba keramického šneka

S keramickými zvířátky a barvičkami vyjíždí za dětmi na různé akce do blízkého okolí i do míst vzdálenějších Dana Nováková z Kandie, osady Laškova na Konicku. Barvit keramické figurky prý děti moc baví. Do tvůrčí dílny se vydal podívat Aleš Spurný.

Petr Uram studuje vysokou školu a v létě si už pár let přivydělává jako průvodce. Letos konkrétně v novém turistickém infocentru u Hranické propasti v Teplicích nad Bečvou, které během čtyř měsíců navštívilo přes 17 tisíc lidí. Brigáda, kterou si mimochodem nemůže vynachválit, mu skončila před pár dny. A Janu Zemkovou zajímalo, jaké si z ní odnáší zkušenosti. 

Tvořit přátelskou atmosféru a prostředí, ve kterém se děti formou poznání, her a fantazie naučí vnímat a chápat okolní svět, se snaží pracovnice mateřské školy v Příkazech na Olomoucku. Jak tamní školka funguje, se s mikrofonem vydala zjistit Petra Ševců.

Po letech čekání se v Bohdíkově na Šumpersku dočkali otevření nové tělocvičny. Je součástí základní školy, ale zdaleka se nevyužívá jen k hodinám tělesné výchovy. To potvrzuje Marek a jeho kamarádi ze třídy, kterých se Mirek Kobza zeptal, jak se jim nové prostory pro sport líbí.

autoři: Dita Vojnarová , Petra Ševců , Jana Zemková , Miroslav Kobza , Aleš Spurný , Pavel Juráš , mid
Spustit audio