Dobřanští hokejbalisté budou mít novou moderní halu

13. březen 2018

Co nevidět budou mít hokejbalisté v Dobřanech k dispozici moderní halu. Trenér Václav Šlehofer by v ní časem rád viděl i extraligové zápasy.

Už za pár týdnů se hokejbalisté v Dobřanech dočkají nové, moderní haly. Zastřešené, ale z větší části otevřené sportoviště má speciální umělý povrch.

„Ta hala je řešená skromně a moderně. Umělý povrch je v Dobřanech shodou okolností jako doma, protože poprvé si ho jeho výrobce z blízkého okolí vyzkoušel ještě na našem starém hokejbalovém areálu. Dneska už je to poměrně běžný povrch, který se i prodává, ale tehdy to tady byl experiment," vysvětlil nezávislý starosta Dobřan Martin Sobotka.

Město chce zatím uvést do provozu hrací plochu střídačky, tribunu ale ještě ne. Důvodem jsou nedořešené záležitosti s dodavateli.

Stavba hokejbalové haly a s tím související rekonstrukce sportoviště pro atletiku je největší pozemní investicí Dobřan za několik posledních let.

„Dodavatel zábradlí ho nezhotovil podle projektu a tak, jak mělo být. Budeme ho nutit celé zábradlí vyměnit a některé věci se ještě musí dotáhnout na samotné tribuně," upřesnil Martin Sobotka.

V Dobřanech už plánují extraligový hokejbal

Další úpravou pak má být ještě opláštění haly lehkou fólií. Část pokryje sendvičová konstrukce, která má obyvatele města lépe ochránit před hlukem. Parametry nové dobřanské haly odpovídají i vysokým nárokům pro extraligu.

„Extraligu máme taky v plánu. Neříkám, že to bude za rok, za dva, ale určitě bychom chtěli hrát tu nejvyšší soutěž časem," uvedl trenér hokejbalistů Václav Šlehofer.

Součástí dobřanské hokejbalové haly ovšem není žádné zázemí. Šatny, které ještě procházejí rekonstrukcí, nejsou přímo součástí moderního objektu.

„V návaznosti na budovu, která je přilehlá k této hale, se vytvoří takový tubus, aby se chodilo pod střechou. Je to v podstatě i blíž než na předchozí staré hřiště. Myslím si, že toto je ta úplně nejmenší možná překážka," vysvětlil Václav Šlehofer.

V Česku jsou jen dvě takové speciální haly, a to v Plzni a právě vznikající hala v Dobřanech.

Město teď čeká na povolení na částečnou kolaudaci haly, aby tam mohli hokejbalisté co nejdříve začít hrát zápasy a nemuseli kvůli tomu jezdit do Třemošné. Už zhruba v dubnu by ale měl být objekt zkolaudován úplně. Dobřanská radnice za halu zaplatí přibližně 30 milionů korun. Okolní sportoviště s atletickým oválem budou stát dalších 30 milionů. Peníze jsou podle vedení města dobře investované, podobných hal totiž v Česku moc není.

autoři: jnm , sch
Spustit audio