Dolní oblast Vítkovice dnes patří běžkařům

21. leden 2017
Zprávy , Zprávy

Už popáté bude dnešní odpoledne v Dolní oblasti Vítkovic ve znamení sprintů běžců na lyžích. Živo bude také v divácké zóně, kde můžete potkat i další sportovní hvězdy.

Na City Cross Sprint je připravena bojovat o vítězství bezmála stovka lyžařů různých věkových kategorií, mezi kterými nechybí zahraniční ani česká esa. Trojnásobný vítěz závodu Dušan Kožíšek očekává opět silnou konkurenci.

„Konkurence byla každým rokem těžší a těžší a porážel jsem tady i závodníky, kteří se umisťují ve světových pohárech na předních příčkách, takže jsem z toho měl radost. Letos se budu snažit opět vyhrát, byť můj zdravotní stav tomu úplně nenahrává,“ říká opatrně závodník.

Trať je připravená a lehce inovovaná. Organizátoři letos trochu pozměnili start i cíl, popisuje ředitel pořadatelské agentury Martin Kráčalík.

„Postavili jsme startovací rampu, která je vysoká dva a půl metru, dlouhá je patnáct metrů. Budou z té rampy sjíždět dolů, aby nabrali rychlost. A potom, aby měli zároveň i delší cíl, jsme posunuli cíl. Závod bude zajímavější, protože si to budou moci před tím cílem ještě rozdat,“ vysvětluje Kráčalík.

Cena pro vítěze

Celá akce vypukne ve 14 hodin dětským závodem, finále je na programu před 18. hodinou.

Akce ale neláká jen lyžaře. Dorazí i krasobruslař Tomáš Verner, fotbalisté Baníku Ostrava nebo hrdina z Nagana David Moravec. Pro diváky je opět připravena vzdušná show akrobatického letce Martina Šonky, představí se také moderní provazochodci.

Více informací o akci najdete na www.citysprint.cz.

Tisková konference před závodem. Druhý zprava Dušan Kožíšek
autoři: tif , ddp
Spustit audio