Dominik je skutečný bojovník, říká redaktor Pavel Petr, který zaznamenal příběh mladého hokejisty po těžké autonehodě

25. květen 2016

Hodinu před půlnocí usedl ve studiu Radiožurnálu spolu s moderátorkou Zuzanou Burešovou sportovní redaktor Pavel Petr. A přinesl s sebou knihu s titulem Nejtěžší zápas Dominika Skořepy.

„Dominik Skořepa je 18letý hokejista Mladé Boleslavi, který měl cestou na trénink těžkou autonehodu,“ přibližuje Pavel Petr. Stalo se to v červenci 2015. Při nehodě automobil doslova přikryl kamion.

„Dominik dopadl vlastně nejhůře z celé posádky. Po nehodě byl ochrnutý a hýbal jen hlavou, ale v současné době už chodí o berlích. To je fantastická zpráva,“ dodává. Lékaři o něm mluví jako o skutečném zázraku a, jak Pavel Petr dodává, Dominik Skořepa je skutečný bojovník.

Příběh Dominika Skořepy Pavla Petra oslovil. I proto pořádá dobročinné turnaje, jejichž výtěžek jde někomu, kdo peníze potřebuje. „Sledoval jsem Dominika celý rok. Čekal bych někoho skleslého, ale v nemocnici hýřil vtipem. Udivilo mě, že se člověk může takhle chovat,“ oceňuje.

„Nechtěl jsem, aby kniha vyzněla jako bulvár. Chtěl jsem popsat cestu Dominika a to, jak bojoval se svým zdravotním stavem,“ dodává Pavel Petr v rozhovoru Večerního Hosta Radiožurnálu.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte buď kliknutím na odkaz přímo v tomto článku nebo v našem audioarchivu.

autoři: šše , zbu
Spustit audio