Druhý titul mladoboleslavských florbalistů. V superfinále zdolali Vítkovice

13. červen 2021

Florbalisté Mladé Boleslavi získali podruhé v historii titul v superlize. V superfinále v Praze vyhrál vítěz základní části nad obhájcem titulu z roku 2019 Vítkovicemi 6:3 a navázal na zisk zlata z roku 2018. Středočeši natáhli vítěznou sérii v superlize na 34 zápasů a zajistili si účast na lednovém Poháru mistrů ve švýcarském Winterthuru.

Vítěznou branku vstřelil v čase 54:40 v přesilové hře kanonýr Jiří Curney a výsledek pojistili při power play do prázdné branky Jakub Bína a Milan Tomašík.

"Byl to samozřejmě hodně důležitý gól, když byl vítězný. Řadím ho vysoko, dát v superfinále gól je vzácnost, padá gólů málo," řekl Curney, pro něhož to byla 104. branka v 98. duelu v play off. V základní části jich má na kontě 404 z 335 zápasů a dalších 40 gólů dal v 65 utkáních v národním týmu.

Vítkovice začaly lépe a mohly otevřít skóre ve 2. minutě, kdy trefil Marek Matejčík tyč. V čase 6:57 si neproměněnou šanci vynahradil přesnou nahrávkou při rychlé kombinaci na Lukáše Hájka, který zamířil do odkryté branky. Mladá Boleslav vyrovnala ve 13. minutě díky podařené střele Adama Hemerky a za 61 sekund po přihrávce bratra Tomáše otočil stav Tadeáš Chroust. Za dalších 81 sekund završil gólově bohatou úvodní část opět po Matejčíkově ideální přihrávce Hájek.

Další průběh byl opatrnější a až ve 38. minutě padla další branka. Po rychlém protiútoku se trefil přes obránce Marek Bräuer a poslal do vedení obhájce triumfu. Ztrátu smazal ve 45. minutě po pasu Martina Tokoše střelou do pravého horního rohu branky Lukáše Součka Daniel Šebek. V 55. minutě šel pykat za blokování hole Hájek a jedinou přesilovou hru zápasu Mladá Boleslav využila.

Přihrávku Jana Natova trefil ze vzduchu u levé tyče nejlepší střelec historie domácí soutěže Curney. "Byla to přesilovka, řekli jsme si, že to tam takhle může házet. Hodil mi to opravdu skvěle, trefil mi čepel. Byla to jeho skvělá přihrávka," prohlásil Curney.

V závěru zpečetili výhru do prázdné branky Bína a Tomašík. Kapitán Vítkovic Tomáš Sladký se s hráčskou kariérou loučil porážkou. "Já jsem hlavně rád, že jsem to mohl zakončit aktivně na hřišti, a teď už je to na mladších. Škoda, že se prohrálo, každá prohra bolí, ale bylo to o hlavě a těžké. Teď ten zápas bolí. Vedli jsme po dvou třetinách 3:2," uvedl Sladký. Na straně vítězů se rozloučil obránce Petr Krzyžanek.

autor: Pavel Petr | zdroj: ČTK
Spustit audio