Edúv Syn: Rappeři by měli přemýšlet nerapově, pak vznikají pozoruhodné věci

17. květen 2021

Hudební kořeny Edova Syna leží v punkové scéně, ale až v temných a valivých trapových beatech nalezl formu, ve které se dokázal plně realizovat. Právě nezávislost na žánrových pravidlech kombinovaná s ochotou mluvit o nejniternějších prožitcích, smutku i depresích z něj udělala jedno z nejzajímavějších nových jmen na rapové scéně.

Mezi hlavní témata Edova Syna patří psychické zdraví a nemoc jedince i společnosti, jejichž projevy diagnostikuje sobě i svému okolí. Hudba pro něj tudíž není jen způsobem vyjádření myšlenek a názorů, ale především formou terapie.

Přesto jsem se už setkal s názorem, že temná stylizace Edova Syna zavání pózou. Jsem přesvědčený, že rozhovor nabízí dost podnětů k tomu, abyste si svůj obrázek udělali sami.

Kolik Eduardů má Edúv Syn v rodině a jak vznikla jeho přezdívka? Co to znamená přemýšlet nerapersky? Proč je pro něj ideální zaměstnání v televizní malírně? A kolik tracků má schovaných v šuplíku?

Kolik fanoušků přibylo Michajlovovi během pobytu ve vězení? Jak to vypadá v psychiatrickém ústavu v Pezinoku, o kterém vyprávěl Edúv Syn? A která spolupráce byla pro Ideu nejnáročnější? Brrrap ukazuje české rappery v situacích vážných, bizarních i těžko uvěřitelných. Otázky, které míří až do střev, pokládá rapový fanoušek Jakub Šíma. Poslouchejte Brrrap na wave.cz/brrrap, v mobilní aplikaci mujRozhlas a v dalších podcastových aplikacích.

Edúv Syn
autor: Jakub Šíma
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka